Пратио навигацију, па аутомобилом слетио у море

Аутомобил је "слетео" у море у старој луци у Марсељу услед лоших временских услова и грешке у ГПС-у.

Свијет 05.03.2020 | 20:43
Пратио навигацију, па аутомобилом слетио у море

Марсељски ватрогасци извукли су аутомобил који је у понедељак упао у воду у старој луци у том француском граду док је његов возач следио навигацију.

Аутомобил је након што улетео у море потонуо на дубину од преко 3 метра, а 56-годишњи мушкарац који је био за воланом спасао се тако што је изашао кроз прозор пре него што је возило потпуно нестало испод површине воде.

До несреће је дошло при лошим временским условима, а навигација аутомобила показивала је да је возило у тунелу, али у стварности је било на крају пута - да би затим слетело низ рампу којом се чамци спуштају у море. Полиција је казала француским медијима да лоше време такође може бити узрок незгоде, али је јасно да је навигациони систем погрешио.

Овај инцидент није први такав случај у старој луци у Марсељу - на истом месту, такође због ГПС-а и лошег времена, један аутомобил је улетео у воду у новембру 2019. године, а према наводима локалних медија, најновији инцидент је пети или шести до сада.

Полиција је апеловала на возаче да не прате навигациони систем у том подручју, али је такође речено да ће се видети како могу да се спрече нови инциденти.

"Годинама тражимо баријеру у луци. Ноц́у ништа не можемо видети и ако ниво воде порасте, то може постати веома опасно", пожалио се један од корисника луке.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милутин

06.03.2020 09:27

Сад му навигација крива,појма нема... Ал да падне дрво преко пута а навигација те води тим путем по логици овога возача он треба да занемари дрво и трас....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

06.03.2020 11:34

прије 30 година није било навигације и није било таквих слуцајева људи мисле упали навигацију па дријемај!

ОДГОВОРИТЕ