Ко се више уплашио народа, Мићић или Додик!?

Додиково анектирање Бијељине: Документована потврда аутократије и спремности на даљу блокаду БиХ и судар са Западом због очувања личних интереса.

Република Српска 05.03.2020 | 08:28
Ко се више уплашио народа, Мићић или Додик!?

Пише: Слободан Васковић

1.
Радован Вишковић је ноторни политички аналфабета; Његова изјава око вируса Корона ући ће у анале политичких идиотарија.

"Можда не би требало као предсједник Владе да то кажем, али хоћу као човјек да кажем да је корона вирус измишљен да би се зауставио привредни раст, поготово неких земаља које су у одређеном моменту појавиле тамо гдје неки други сматрају да не би требало да се нађу”, изјавио је Вишковић.

2.
Прије свега, он уопште није смио, никада и ни под којим условима, постати премијер, чак ни формално, што му је истински статус, али Милорад Додик је, када је Вишковић у питању, одлично процијенио - преко таквог бескичмењака, незналице, некомпетентне и необразоване индивидуе, он, Додик, са лакоћом влада свим ресурсима и управља извршном власти у РС; На свој “осебујан” начин, који подразумијева да се све ради по неписаним, Додиковим, законима, веома варијабилним, док стварни закони служе тек да би оправдали постојање Службеног гласника РС у минимуму; Та институција их објављује, тиме ствара привид постојања, иако је рок трајања закона истекао и прије него су донесени.

3.
Није Вишковић мутирао само на Корона Вирусу, већ је тај Политички Пајсер показао и друге алтерације, попут оне у изјави око Миће Мићића, закључујући мало, али “умно”, како му је “неразумљиво да неко из неког другог дијела Републике Српске треба да оцјењује и доноси одлуке како би и шта требало да раде грађани Семберије. Они ваљда најбоље знају”!

Неразумљиво је Пајсеру све, јер да било шта разумије схватио би да је таквом изјавом директно указао на свог власника Додика, који “оцјењује и доноси одлуке како би и шта требало да раде грађани Семберије”, иако је из Лијевче поља код Бањалуке.

4.
Колико Вишковић заиста ништа не разумије, показује и то да још није схватио ни значење ријечи - премијер, Влада РС, институције, јер да јесте, онда би му било јасно да двије особе, па биле оне и Додик и Мићо Мићић, не би требали самовољно одлучивати о трошењу буџетских средстава свих грађана за дванаест пројеката које би требало реализовати на подручју Семберије.

Није спорно да треба реализовати пројекте, али ваљда би одлуке о томе требало да донесу институције РС, а не двије особе?!

Узалуд је Вишковићу објашњавати; Пајсер је у поодмаклом дееволутивном стадијуму и не вриједи трошити на њега ни вријеме ни простор.

5.
Споразум који су потписали Додик и Мићић је документ који потврђује да институције РС не постоје; То је први јавни документ који је озваничио стварно стање ствари - Додик је тај који управља свим ресурсима и новцем (СНСД је тек смоквин лист) по сопственом нахођењу и у складу са његовим личним, политичкоклептократским хтијењима!

 

Уколико било ко жели да се Додик смилује и дио буџетских средстава, које он третира као сопствена, усмјери у развој неке од општина, мора да му се поклони и приклони; У супротном, слиједе сви могући подземни/надземни удари, прогони и дифамирања.

6.
Споразум који су потписали Додик и Мићић потврђује да је Додик аутократа, да дјелује по назадној матрици “РС - то сам Ја”, али и Мићићево поклоњење пред њим.

7.
Осим наведених чињеница, Споразум би требао да има и дејство бојног отрова баченог на СДС, чији је члан Мићић, који није презао да Градски одбор Бијељина стави изнад странке; Што неодољиво подсјећа на Додикове покушаје стављања ентитета изнад БиХ, који иду врло врло лоше по њега. 

8.
Споразум је написан како то Додику и приличи -бржебоље, збрљано, па им се поткрао и један потпуно апсурдан члан (7) - који предвиђа да након двије године дође до ротације на мјесту градоначелника Бијељине, гдје би Мићића (уколико побиједи) замијенио члан СНСД-а.

 

9.
То је неспроводиво, јер ротација након двије године није могућа, пошто би, у замишљеној ситуацији Мићићево демисионирање, аутоматски значило и расписивање нових избора; Ротација је могућа након истека три године мандата, односно уласка у изборну годину, када у описаној ситуацији може да дође до замјене без нових избора. 
 
Само овај податак, његова неистинитост, доводи у сумњу све остале чланове Споразума - “пројекте” и указује да Мићић жели Додику да преда управљање Бијељином без икакве борбе.
 
10.
Мићић није наиван, далеко је од тога, тако да је неспорно да га је Додик присилио снагом јавности непознатих аргумената на овако понижавајући Споразум; И по Мићића и по Градски одбор СДС Бијељина, али и по СДС, чијим се ставовима Мићић супротставио, а они су искључиви - нема сарадње нити коалирања са Додиком и СНСД-ом.
 
11.
Мићић је очекивао, као и највећи дио јавности, да га предсједник СДС-а Мирко Шаровић избаци из странке, што би му поједноставило процес изласка, јер је он већ на излазним вратима.
 
Међутим, Шаровић то није учинио и препустио је ту одлуку Мићићу, што је потоњи најмање очекивао.
 
Мићић сада мора или прећи у СНСД или основати властиту странку, јер је јасно да је опција останка у СДС-у најмање вјероватна/готово па невјероватна. Из простог разлога што Шаровић неће потписати његову кандидатуру и ту је Мићићев кључни проблем.
 
12.
Мићић је сада на потезу и који год повуче, нема добитничке варијанте по њега, јер више нема могућности да измакне испод Додикове контроле.
 
Зашто је Додику потребна и Бијељина, крај све власти коју има? Зато што се Додик “укопава” у РС за коначни обрачун са Западом и Бијељина му је итекако потребна у том судару који слиједи, јер жели да цијелу РС и њене становнике истури као штит пред собом.
 
13.
Да судар слиједи, нема никакве дилеме, јер су се о ситуацији у БиХ, са сасвим супротним ставовима, огласили и Министарство иностраних послова Њемачке (у име земаља Квинте - САД, Велика Британија, Њемачка, Француска, Италија) и Министарство иностраних послова Русије; Први су оштро против Додикове блокаде институција БиХ, док Русија показује итекакво разумијевање за његове поступке.
 
14.
Додик је свјестан да је у том судару стопостотни губитник; И он и ентитет, Али нема куд, мора наставити са блокадом, јер су му тако наложили Планери из Москве, чије интересе промовише; И чији је интерес што снажнија дестабилизација и БиХ и Региона. 
 
И Мићић је тога свјестан, као што је свјестан да га Додик држи у матној позицији снагом јавности непознатих аргумената; И као што је свјестан да му Шаровић неће потписати кандидатуру.
 
15.
Шта год Мићић уради, кајаће се, али то је много много мање битно од чињенице да је Додик спреман жртвовати цијели ентитет, интересе свих народа, сударити се са Западом, само да би сачувао себе и сопствене личне интересе!

Политички Пајсер са почетка текста је тек фуснота цијелог Додиковог антинародног и антидржавног пројекта, који, како ствари стоје, неће завршити без већих физичких инцидената.

хттп://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

Андреа Суботиц

05.03.2020 07:46

Веома рафинирано и свеобухватно разматрање. Комплимент аутору! Назире се сва немоц једног аутократе који овом народу није ниста донио сем наде у исељење из Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД+ Бајо Патак

05.03.2020 09:37

Папцине свих земаља ујединимо се!

Name

упс

05.03.2020 10:26

Историјска банда.

Name

Ре

05.03.2020 10:45

Ма све то знамо,али ста вриједи ! Овде су борци из рата кљуц свега али они цуте и цуте !!!

Name

Нострадамус

05.03.2020 14:16

Цобани се не пласе оваца.

Name

Ђорђе

05.03.2020 07:46

У науци је познатао, у изборној утрци, "Утрка два коња из исте ергеле", то је било у коминизму. Шта смо ми измислили, како би се ово звало, "Утрка два коња из супротни ергела, гдје се два коња зближили", смисли наш производ, мало је то и до СДС-а, искључи га БРЕ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

05.03.2020 09:36

Коментар на мјесту, сваку ријец подрзавам.

Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

05.03.2020 07:53

Шаровић је онесвјестио Мићу Мићића и Додика!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видим

05.03.2020 10:15

Цисти накаут??

Name

Роб

05.03.2020 12:59

Мора у пакету Мићића и Бјелицу истјерати из странке док још има времена

Name

099

05.03.2020 07:53

најгореје кадасе две курве називају курвама покраст народ ниста горе нија тоје брука довијека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тр

05.03.2020 08:11

УПРАВО ТАКО.МИЦИЦ НИЈЕ НАИВАН АЛИ НЕМА КАРАКТЕРА А ОБРАЗУ ДА СЕ НЕ ГОВОРИ ОН НА ОБРАЗУ СЈЕДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велибор

05.03.2020 08:23

Све ово сам мање више исто рекао челним људима у ОО СДС Бијељина али су они опијени Мићом да ни народ ни здрав разум ту опијеност ликом и дјелом Миће Мићића не могу да доведу у питање.Распоред сједења у слово ,,Т,,изгледа је најважнији а то је на чело Мићо и око њега Јовић,Стојановић,Гајић и Митрић.Уз само чело са једне стране су Новаковић и преко пута њега Стајић остали су мање важни јер то су они којима је да сједну крај Миће највећа част.Преиспитати нечији став не дао ти Бог а поготову ако је то од Великог Вође.Сами погледајте и размислити да ли је и трунка образа код њих присутна да они који су испред СДС-а,,Митрић и Стојановић,,освојили крвавом борбом за скупштину Републике Српске против СНСД-а сада га подржавају.Свако ко хоће да буде издајник и папак нека му је сретан пут али се људи буде као из тешке пијанке мамурни тетурају и виде да је ово издаја СДС-а Бијељине и Додиков обрачун са Шаровићем у ком је политички тројански коњ СДС-а Мићо Мићић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

05.03.2020 08:34

Свака ти част на коментару.Погледао сам слике сједница и стварно сједе мање више у том распореду.Једном приликом ми је Мићо рекао да је СЛавко дао дио свога тијела за РС мада сам и ја рањен тешко и да као ја и он нисмо исто.Рекао сам му да Мићићу нисмо ја и Славко исто он је настрадао бјежећи а ја нападајући муслимане и свакако да то двоје не могу бити исто.

Name

Асоцијација

05.03.2020 08:35

Ова 'трунка образа' подсјети на један симпатични виц. Приговорили неком човјеку да се лоше понаша, да му је 'дебео образ', а он им одговори - 'није то ништа какво је у мене дупе'.

Name

Дан

05.03.2020 08:26

Близи им се крај политикама, тако је Слободане, доста је било. Гуд бај за њих. Нека пусте сиротињу на миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле

05.03.2020 08:32

Већа будала се није појавила у медијима од овог наркомана,од којег користи имају само непријатељи РСа, и који га дебело плаћају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.03.2020 08:43

Ајде онда дај коментар на документ. Игнориши текст.

Name

Ре

05.03.2020 09:16

Јоле, ниси компетентан да неког оцјењујес. Види се да си бот испраног мозга. Зато цути!

Name

Пљацкаска власт

05.03.2020 09:53

Је злоцин по друство, народе, градјане.....

Name

Непријатељ РС

05.03.2020 09:55

Су они који је пљацком нисте као и они који то подрзавају из лицног интереса у мањем или вецем конту.

Name

мање предавања

05.03.2020 08:32

О, господине не помену ни једном због цега је досло до блокаде и да су је сви подрзали па сдс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопов

05.03.2020 08:32

Девиза: "збијај мо се брат/лопов до брата/лопова, да сачувамо благо опљачкано". Кримоси су увије блиски и подржавају се међусобно, а бјеже од поштених. Мићула је исти кримос као Додик, сдамо му гумно мало /општина бн, а Додиково РС, па би Мићун да се прошири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

05.03.2020 09:18

Сама имена говоре за себе!!!исто ксо :Обрен мициц цавиц цубриловиц павиц дјокиц стевандиц цвијановиц висковиц тегелтијеее мајкиц соњица послусница а зна се и засто???? Банке јавна предузеца ресурси тендери пљацка будзета и народа лопобска приватизација њих је ујединила и пипци из медјународне заједнице као и бјелосвјетски хостаплери повезани са партијасима из свих странака коалициони позициони увезани цувају нивостецени капитал у ратуви после рата !предратни голаци постратни богатаси милионери и милијардери торовидје су најации килооо златааа па јавни тајни од Русије до Кипра итд итд!пљацка стољеца робовласницко друство на балкану!они су против Европе и европских закона !само своје царствоооо задрзати уз помоц КЛИМОГЛАВАЦА! добро плацених и мање плацени !само ту разликее

Name

Нема висе, странка она или ова

05.03.2020 13:34

Овај или онај програм, него лази против истине, лопови против постених, неправда против правде, безакоње против закона, неморал против морала итд...

Name

05.03.2020 08:36

ОВА ДВОИЦА КАО РАКОВИ НЕ ЗНАЈУ НИ КОРАК ВИШЕ НА ПРИЈЕД САДА САМО НА ЗАД КАО И СВАКА РОБА КОЈОЈ ИСТЕКНЕ ВРИЈЕМЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВЈЕСТ

05.03.2020 09:10

Каква битанга је овај Мићић? Чуј, ко је против ових пројеката, против је Семберије? Шта то значи, да пројекти неће ићи ако Мићић, или неко из СНСД не буде градоначелник? То уцјењивање народа се може добро искористити да се окрене народ против обојице, видјећемо да ли то опозиција зна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

05.03.2020 09:31

Незнам шта чекају у СДС, Мићу и његове истомишљенике, под хитно смијенити. Ионако је већ једном ногом у СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики,

05.03.2020 09:32

Стотинама пута су Семберци упозоравали , тога брезмогановица;Мицица , да се окани тога психопате он ниста ! За мицу су Семберци луди , и данас таки мисли , Ђубре покварено , све сто си Мицо подоисао објави еноставно имаш право , закон дозвољава ! Не ваља ти не веш да скушаш Тај нас бедни и пинизени народ . Како би те са ужитком цовек намлатили 'да памтис до краја живита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новинар

05.03.2020 09:53

Некада сам са задовољством читао промишљања господина Васковића. Али посљедних година, заслијепљен очигледном мржњом коју не може сакрити, није у стању дати било какву смислену анализу. СДС је морао искључити господина Мићића из странке одмах и покушати се организовати у овом кратком периоду до избора. Овако, вријеме иде на руку и СНСД-у и градоначелнику, а СДС сваким даном губи могућност утицаја на изборе у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

као да је битно

05.03.2020 11:32

Тешко је процјенити шта и коме иде наруку*.Ком ће рецимо корона вирус донијети предност,јесте жалосно,ал и то може утицати.Мирко сигурно зна нешто друго ,што новинари не знају.О полтронисану и слуштву западу илузорно је причати.Ако је ико био жртва запада и Високих представника ,био је Мирко.А ко га је тад туживо и проказивао????Ето кола се окрену!!!! Жалосно је што ми као народ немамо већ селектовану групу младих партиских лидера,већ само ислужене ,уморне старце који не знају како ово привести крају !!!!Лако је доћи до капитала,ал како га одржати

Name

Душко

05.03.2020 11:35

Није битно шта каже него ко каже.

Name

Греска

05.03.2020 12:57

Господин Саровиц ово маестрално ради.

Name

Он

05.03.2020 12:02

МИЧИЋ НИЈЕ ПАПАК.ОН ЈЕ ПАПЧИНА НЕВИЂЕНА.АЛИ НА ЊЕМУ СЕ КОЛА СЛОМИШЕ.НЕЦЕ ГА НИГДЈЕ БИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амааа

05.03.2020 13:43

Људи пустите инвестицијее то је ПАТКААА! Они су све доказали до сада!њихов рад и постење!е сад под хитно и одблокирати институције а партије забранити рад институције распустити и превремени избори али видеонадзор и пазњаа од криминалаца свих боја!птивреда је пропала захваљујуци њиховом раду и постењу и лоповском приватизацијом!ив езана криминална хоботница хараааа и горе од Коронеее! Само се покривају са власти и партијамаа!!!багра лоповска мицо огрезао као и обрен цицко итд итд

Name

БЛ

06.03.2020 07:53

ОБОИЦУ ТРЕБА ИГНОРИСАТИ НЕДАТИ ИМ МЕДИСКИ ПРОСТОР СВИ ЗНАМО КО СУ И ЈЕДАН И ДРУГИ И ДА ЗА РАД ФОТЕЉЕ СУ СПРЕМНИ НА СВЕ СТО СУ И ПОКАЗАЛИ И ДОКАЗАЛИ ЗНАТЕ КОЛКО ЈЕ МИЦУ БРИГА ЗА НАРОД БЈЕЉИНЕ КАО И ДОДИКА ЗА РС САМО ГЛЕДАЈУ СЕБЕ СВОЈЕ ИНТЕРЕСЕ И ИНТЕРЕСЕ СВОЈИ ПУЛЕНА НАРОД ТРДБА ОВО ДА КАЗНИ

ОДГОВОРИТЕ