Рамбо Амадеус прави "Кућу љубави"!

У спомен на тетку и течу Еву и Драгана Топаловића, код којих је провео детињство, Антоније Пушић, познатији као Рамбо Амадеус, направиће Кућу љубави.

Забава 04.03.2020 | 18:38
Рамбо Амадеус прави "Кућу љубави"!

Познати пар из Врњачке Бање оставио је музичару у наследство некретнину, коју он намерава да рестаурира.

- Ја сам наследио Кућу љубави, у правом смислу те речи, јер је она заиста била кућа љубави најпознатијег врњачког брачног пара, моје тета Еве и чика Драгана. Одлучио сам да је рестаурирам, да од ње направим енергетски ефикасну, соларну, кућу, да је назовемо „Кућа љубави - Ева и Драган“ и да је дам у туристичке сврхе - каже Рамбо.

Према његовим речима, највећа жеља му је да то буде Кућа љубави, у којој ће се, осим фотографија из породичних албума овог брачног пара, у просторијама налазити и фотографије других познатих Врњчана.

- Сигуран сам да ће и људи из Врњачке Бање доносити фотографије својих предака - љубавних парова, када буду видели да је та акција покренута. Просто да заштитимо, очувамо и промовишемо једну дивну причу, један дивни период краљице српског туризма - каже он.

Рамбо објашњава како је дошао на идеју да промени намену објекта који се налази поред извора Језеро.

- Тако што сам годину дана само плаћао рачуне и нервирао се. То наследство ми је било као неко бреме на леђима, а било ми је жао да га продам, јер читаву нашу фамилију везују успомене за Бању. Сви смо ту долазили као деца. Само ми је једном кликнуло „трас“, и то је то. Осмислио сам цео пројекат који ће почети у јулу ове године и читав месец провешћу у Бањи, бићу чак и физички радник на том здању. Снимамо серијал о претварању куће - каже музичар и наставља: - Ђаво је однео шалу. У Бањи се куће не издају зими због скупих рачуна за грејање. Ми ћемо са овом кућом да покажемо да помоћу соларних панела и топлотне пумпе, пошто је Бања сва на топлој води, можемо да направимо да плаћаш пет евра месечно струју, а да ти кућа буде топла. Онда ће свако да издаје - каже он.

Иначе, Рамбо је познат по томе што медијске наступе користи како би указао на значај екологије и уштеде енергије. На полеђини плаката за једну од његових турнеја налазио се кратак водич за уштеду електричне енергије у сваком домаћинству.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-03-04/03042020035239.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="633" />

Једна од Рамбових највећих љубави јесте једрење, о чему је више пута говорио. Он је недавно за медије открио да је направио соларни једрењак. - Ту је главни штос та инжењерска одлука да направиш брод који иде на струју. Овде је то једрењак, треба да упловиш, испловиш и дођеш када си остао без ветра. Ја имам аутономију да пређем 20 миља, што је за моје потребе превише. Тај брод је по најстрожим мерилима еколошки. Београд је један од најзагађенијих градова у свету, сваки човек може много да уради. Да не возимо у центру аутомобил, паметније је прошетати или возити бицикл. Сваки човек може много да уради. Ја нагласим у кафани да ми за лимунаду не дају сламку, ко зна где то заврши - рекао је Рамбо.

Извор: Курир.рс Фото: Дамир Дервишагић 

Коментари / 0

Оставите коментар