Невријеме погодило Црну Гору, отказани летови

Сви летови за Тиват, су до сада преусмјеравани на Подгорицу, али из Љубљане, због невремена није слетио у Подгорицу већ се упутио на алтернативни аеродром Београд.

Регион 03.03.2020 | 20:30
Невријеме погодило Црну Гору, отказани летови

Обилне падавине које су захватиле општину Никшић током дана покренуле су клизиште, а бујичне воде су продрле у куће у мјесној заједници Жупа.

У селу Ливеровићи велике падавине покренуле су клизиште изнад главне саобраћајнице кроз тај крај који има 12 села и већи дио земље, саопштено је из ове мјесне заједнице.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Жупа Драгољуб Радуловић рекао је да је ситуација изузетно тешка.

"Бујичне воде продрле су у куће. Предсједник општине Веселин Грбовић рекао је да ће локална управа предузети све да се ријеши овај проблем", навео је Радуловић.

Очекује се долазак стручњака који треба да процијени ситуацију на том подручју, гдје су бујице и раније представљале проблем јер су однијеле дио главног пута.

Летови из Београда YМ 201 и ЈУ 180, лет из Москве ДП829, као и лет за Москву, преусмјерени су уз организован аеродромски превоз путника.

Због неповољних временских прилика, јутрос је отказан и лет компаније Аир Сербиа из Београда за Подгорицу. Како се може видјети на сајту аеродрома, слијетање тог авиона било је планирано за 11:10 часова.

Због обилне кише која је најављена за данас нарочито у централним и јужним крајевима Црне Горе из Директората за ванредне ситуације МУП-а позивали су грађане да своје активности прилагоде најављеној метеоролошкој ситуацији, како на копну, тако и на мору.

Невријеме праћено јаким вјетром које је захватило Цетиње узроковало је низ проблема на градском подручју. Према ријечима командира Службе заштите и спашавања Пеђе Моштрокола, цетињски ватрогасци морали су да интервенишу у насељу Гипос, наводи "Цетињски лист".

"Због велике количине падавина, дошло до изливања воде у подрумске просторије у насељу Гипос где смо испумпавали воду. Исту ситуацију смо имали и у Кућама у низу. Интервенисали смо и у Булевару гдје се у току вожње запалило једно возило. Екипе су на терену и прате ситуацију на градском подручју", нагласио је Моштрокол.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар