У Бањалуци данас наставак редовне сједнице НСРС

Расправом о Нацрту закона о посредовању у промету непокретности данас бити настављена 9. редовна сједница Народне скупштине Републике Српске.

Република Српска 03.03.2020 | 08:23
У Бањалуци данас наставак редовне сједнице НСРС

Међу преосталим тачкама дневног реда су измјене закона о радним односима у државним органима и о статусу функционера јединица локалне самоуправе, којима би требало да се укине „бијели хљеб“, привилегија да функционери у РС-у примају плату шест мјесеци након истека мандата.

Измјене тих закона је предложио је потпредсједник ентитетског парламента Милан Петковић.

Посланици би требало да разматрају и приједлоге стратегије развоја електронске управе, унапређења и заштите права припрадника националних мањина, те борбе против сајбер криминалитета у том бх.ентитету до 2024. године.

У првом дијелу скупштинског засједања усвојени су нацрти закона о заштити права на суђење у разумном року, споразумном вансудском финансијском реструктурисању који се доноси због увођења вансудских мјера које се могу провести према привредном друштву, односно предузетнику с финансијским тешкоћама, ради одрживог наставка његовог пословања.

Прихваћене су и измјене и допуне Закона о штрајку.

(Фена) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Скептик

03.03.2020 07:55

Наставак сапунице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

03.03.2020 08:01

млате празну сламу гатала баба да небуде мраза освано снег докон поп и јарице крсти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

03.03.2020 08:21

Овдје се ни један закон не мозе донијет који иде у прилог обицним људима ...Постојање ове ткз народне скупстине је упитно.Колико народ има користи од ње? Ова скупстина је са својим нерадом отјерала 400.000 људи у друге дрзаве. А колико се тих истих спрема да оде? Најгоре сто сви знамо разлог а нико нема рјесење . Питам се ако МД икад оде са свог трона којег одрзава са кредитима које узима сваке седмице како це све ово испаст јер је стање катострофално. РС је ко лисце на дрвету али у јесен. Остало је јос мало лисца а и оно це да отпадне..И ста онда? Имал ико привид у то како даље? И јел могуце ? Нисам оптимиста..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изборни посматрач

03.03.2020 09:11

Постојање овог сазива је упитно прије свега због ноторне чињенице да је 90%посланика до мандата дошло изборном крађом а ови прелетачи и изборном преваром.Знају ЛАЖНИ ПОСЛАНИЦИ на који начин су “освојили”мандат.Данас хе постало уносно занимање ПОСЛАНИК и ОДБОРНИК.Не радиш ништа четри године и збринеш се за цијели живот.Част изузецима Вукановићу,Станивуковићу,Тривићевој,Станићу,Видићу,Крунићу.....

Name

Ветеран

03.03.2020 09:36

Докторе имате право.Поготову сто се тице закона у корист обицних градјана.Ето ми цекамо да нас Дрина поново поплави јер насип није заврсен и ко зна кад це.Поједини људи хоце за земљисте десетак пута вецу цијену од нормалне.Закон није донесен па група људи који зеле извуци сто висе новца за земљисте блокирају интерес цитаве Бијељинске регије.Народна скупстина је само мјесто за медјустранацка препуцавања,свадју, увреде и низасто висе.

Name

за Доктор

03.03.2020 11:53

тако је.ова скуштина је безвриједна.част неколико посланика сва остала багра прелетача са лажним дипломама нису нимзашта раде само за свој џеп.