Притисак јавности уродио плодом, мост ће бити изграђен

Након што су се мјештини бањалучког насеља Чесма окупили 23.фебруара захтјевајући од градских власти изградњу новог моста на мјесту старог који је срушен у поплавама 2014.године из Градског одбора ПДП-а су закључили да је притисак јавности уродио плодом, те су из Градске управе најавили пројекат изградње моста.

Република Српска 02.03.2020 | 09:57
Притисак јавности уродио плодом, мост ће бити изграђен

- Ово је највећа иницијатива икада у Чесми и Кумсалама. Мјештани су данас исказали незадовољство и од овога момента креће највећа иницијатива у овоме дијелу града, рекао је на тадашњем окупљању Крсто Голијанин из Градског одбора ПДП-а Бањалука.

Подршку су добили и од посланика ПДП-а у НСРС Драшка Станивуковића.

- Мостови спајају људе, а мјештани насеља Кумсале и Чесма су раздвојени као да нису у два насеља него на два различита континента. Људи су премостили Ла Манш, а градске власти не могу Врбас. Од мајских поплава 2014. године само се обећава, а ништа не ради. Док нисмо изашли на улицу и јавно указали на овај проблем сви су нијемо ћутал. Драго ми је што смо приморали Градску управу да крене у реализацију овога важног инфраструктурног пројекта, каже Станивуковић.

Насеље Чесма је раније са остатком града била повезана с два моста, једним преко ријеке Врбање, код "Инцела", а другим висећим преко ријеке Врбас, такозваним мостом код "Витаминке". У катастрофалним поплавама у мају 2014. мост преко ријеке Врбање је претрпио велика оштећења и након тога преко њега је било дозвољен само прелаз  аутомобила, док је висећи мост био у потпуности уништен.

Након тога надлежни су донијели одлуку да је приоритетније да се изгради мост преко Врбање, како би се нормализовало кретање мјештана овог насеља. Од тада није спомињана могућност градње новог моста преко Врбаса. Из Градског одбора ПДП-а додају да је ово слика и прилика Бањалуке која се ,,гради".

- Ови људи да би дошли до центра нашег града или њихова дјеца до школа морају да около километрима само зато што обећани мост не постоји већ годинама, закључио је на претходном скупу са мјештанима Станивуковић.

Тада је најављено и наредно окупљање и наставак борбе за 22. март при којем ћемо остати јер заједно са мјештанима ове године не очекујемо само пројекат него и прве озбиљније радове на изградњи овога моста јер мјештани више не заслужују да чекају, саопштено је из Градског одбора ПДП-а Бајалука.

(БН) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

БЛ

02.03.2020 09:07

ТАКО СЕ РАДИ ЗА НАРОД БРАВО ДРАСКО СВАКА ТИ ЦАСТ СТО СИ ПОМОГАО ДА ДОБИЈУ МОСТ ТОЛИКО СЕ БОРИС ЗА НАРОД И ДОБИЦЕС ЊИХОВЕ ГЛАСОВЕ СВЕ ПОХВАЛЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.03.2020 09:58

Како те није срамота тако писати јел Драско гради или град бл он је ту досо само ради себе

Name

Бањалучанин

02.03.2020 10:02

Ма дајте молим вас! Како можете бити толико наивни? 7 дана од укупљања неко је одлучио да изгради мост од 6 милиона марака. Па је ли реално да у то повјерујете? ПДП је одавно у кампањи за локалне изборе. Поштујем и желим им срећу али не дозвољавам да ме ико прави будалом!

Name

02.03.2020 10:14

то златни дјецаце,сто поредис јасеновац и сребереницу,ста цес ти урадити поводом иградње моста

Name

БАЊАЛУКА69

02.03.2020 10:24

Ови горе Ре и Бањалучанин а јели вам Радојичић гради Бањалуку или исто народ правите се мутација мора да сте из Лијевча

Name

Кдхсј

02.03.2020 09:26

Манипулатор. Зна да је предвиђена изградња. И онда као он прави протест и његова заслуга. А мост се прави свакако. Имате документацију у Градској управи и прије протеста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад

02.03.2020 09:40

Мост је ионако био у плану да се ради,није ми јасна Драскова политика да је сад он несто успио да изгања,стварно смјесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дани

03.03.2020 13:49

Ста је све у плану , а само кумовске везе раде . Док народ не изадје на улицу нема ни пројекта , а ти боту иди скупљај јос гласова да не останес без дрзавног посла, и остави Драска много пута је на свом примјеру показао каква је велицина за вас и буквално Западна Европа.

Name

кеш лова

02.03.2020 09:50

Нормално код криминалаца биће и то изграђено у РС само да их више не прозивате, али да се зна да се задужује кредит који ће још не рођени враћати у РС.

ОДГОВОРИТЕ