Вечерас почиње Беовизија, ево ко су такмичари!

Фестивал "Беовизија", на којем ће бити изабран представник Србије на такмичењу за Песму Евровизије 2020, и ове године имаће три такмичарске вечери.

Забава 28.02.2020 | 16:34
Вечерас почиње Беовизија, ево ко су такмичари!

Прво полуфинале на програму је у петак, 28. фебруара, а велико финале избора за српску песму на Евросонгу - 01. марта. Преносе све три вечери из Студија 8 и 9 РТС-а гледаоци ће моћи да прате на Првом програму РТС-а и РТС Планети од 21.00.

1. ЕЈО - Траг

2. Милица Мишић - Киша

3. Иван Куртић феат. Мистик Целло - Сабајле

4. Тхеа Девy – Судњи дан

5. Каризма – Она ме зна

6. Андрија Јо – Очи Медузе

7. Сања Богосављевић – Не пуштам

8. Марко Марковић - Колачи

9. Срђан Лазић – Душа и тело

10. Неда Украден - Бомба

11. Амвон дуо и Биља - Рај

12. Игор Симић – Плес за растанак

На основу објављеног конкурса за избор српског представника на такмичењу за "Песму Евровизије", која ће се у мају ове године одржати у Ротердаму, селекциона комисија је у конкуренцији од 90 композиција одабрала 24 које ће се такмичити на фестивалу "Беовизија 2020". У оба полуфинала представиће се по 12 композиција, а најбољих 6 из сваког полуфинала бориће се у великом финалу за титулу победника "Беовизије 2020". Публика и стручни жири ће својим гласовима - по евровизијском принципу, одлучити ко ће представљати Србију на 65. по реду избору за најбољу песму Европе.

Овогодишња Беовизија имаће четири водитеља. РТС-ов тандем Драгана Косјерина и Кристина Раденковић ове године ће гледаоце кроз такмичарске вечери водити уз помоћ једног Швеђанина и једног Аустралијанца – српског порекла. Јован Радомир, познато лице шведског Јавног сервиса биће на главној бини уз Драгану Косјерину, док ће се из греен роом-а укључивати Кристина Раденковић и Стефан Поповић - познати водитељ који због Беовизије долази из далеке Аустралије.

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар