Богдановић се испромашивао у поразу Кингса

Кошаркаши Сакраменто Кингса поражени су од Оклахоме Сити Тандер у ноћи између четвртка и петка са 112:108.

Кошарка 28.02.2020 | 08:01
Богдановић се испромашивао у поразу Кингса

Кингси су послије неколико јако добрих издања претходних недјеља допустили да изгубе иако су током треће четвртине имали чак 19 поена предности.

Тандери су, с друге стране, успјели да се врате у живот чак 15. пут ове сезоне када су губили на уласку у посљедњу четвртину и тиме учврстили овосезонски рекорд лиге.

Српски крилни центар Немања Бјелица је одиграо сјајан меч у ком је убацио противнику 18 поена уз девет скокова и двије асистенције, а погодио је седам од девет шутева (4/6 тројке).

У тиму Кингса су била двојица ефикаснијих, Хери Џајлз са 19 и Харисон Барнс са 21 поеном, док је Богдан Богдановић био лош на шуту, погодио је свега четири од 14 шутева (2/9 тројке) и до краја убацио 11 поена.

Тандере је са 24 поена и шест скокова предводио Данило Галинари, 20 поена је додао Шеј Гилџес Александер, а 17 је (и седам асистенција) имао Крис Пол.

Прва четвртина је била тијесна, а екипе су се смјењивале у вођству да би је тим из Сакрамента завршио у плусу 27:25 послије слободних бацања Барнса.

Кингси ће имати за чиме да жале јер их је бољи шут служио и до полувремена им, тројком Богдановића на секунд прије краја, донио двоцифрену предност 61:50.

Разлика је расла и у трећој четвртини до тренутка када је Немања Бјелица погодио тројку из блока за 75:57, а онда још једну из ћошка за 78:59.

Од тог тренутка креће суноврат и шестоминутни поентерски пост "Краљева". Оклахома је постепено прилазила са линије за слободна бацања и поенима из рекета, да би Гилџес Александер погодио споља за 82:81 на 26 секунди прије краја треће четвртине.

Оклахома је пред четврту заостајала тај један поен, али је утакмица била потпуно отворена. На старту четврте је управо Александер и донио свом тиму предност, Бади Хилд се послије неколико промашених тројки вратио у живот једном за 87:85, али је Оклахома одржавала корак.

Крис Пол је на три и по минута прије краја погодио тројку за 103:97 у корист Тандера, који од тог тренутка нису испуштали предност и побиједили су.

Кингси сада имају скор од 37 побједа и 22 пораза и пети су на Западу, док је Сакраменто 12. на Западу са 24 побједе и 34 пораза, преноси "Телеграф.рс".

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар