Филмска потјера: Покушали да побјегну па завршили у каналу

Новосадска криминалистичка полиција ухапсила је у спектакуларној акцији Његоша Копривицу (35) из Београда и Слађана Ђорђевића (26) из Бојника због сумње да су 12. фебруара на Грбавици у Новом Саду поставили експлозивну направу испод аутомобила Слободана Милутиновића (34) званог Снајпер из Новог Сада, који је преживео напад.

Србија 28.02.2020 | 07:22
Филмска потјера: Покушали да побјегну па завршили у каналу

Копривица и Ђорђевић су покушали да побегну аутомобилом приликом хапшења, али су слетели у јарак на земљаном путу.

Блокада пута

Како сазнајемо, млади инспектори интензивно су даноноћно радили на расветљавању овог кривичног дела. - Још се утврђује ко су налогодавци покушаја убиства Милутиновића. Ова двојица су били само извршиоци. Наравно да се плаше да открију ко их је изнајмио и послао да то ураде. Наводно се плаше за породице. Иначе, и њих двојица су познати по разним кривичним делима - каже извор Курира.

Након даноноћног праћења осумњичени су долијали у Реснику. - После блокаде аутомобилом, они су покушали да побегну колима преко земљаног пута кад су нас уочили, али су слетели у јарак. Након заустављања нису се опирали хапшењу - додаје наш извор.

 

Иначе, за Слађаном Ђорђевићем била је расписана потерница за издржавање затворске казне од стране Вишег суда у Краљеву. Он је због силовања и дроге осуђен на 4,5 година затвора и биће спроведен на служење казне. Поред ове пресуде, Ђорђевић има још седам кривичних пријава за дрогу. Копривица има тридесетак кривичних пријава за разна кривична дела и пет осуда за провалу и разбојништво.

 

Три пута преживео

Подсећамо, експлозивна направа која је била подметнута под „порше кајено“ на углу улица Алексе Шантића и Пушкинове експлодирала је у тренутку кад се у возилу налазио Слободан Милутиновић Снајпер. Он је пуком срећом само лакше повређен, а делова возила било је на неколико метара даље од експлозије.

То је, иначе, био трећи пут да су аутомобили које је користио Милутиновић, иначе однедавно челник новосадског ФК Кабел, били на мети напада. Најпре је новембра 2013. намерно запаљен џип „мерцедес“, а пет година касније, крајем октобра 2018, изазван је пожар у којем је изгорео „волво XЦ 90“. Међутим, ова два случаја нису ни дан-данас решена.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бре

28.02.2020 07:05

Фини неки људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.02.2020 12:09

хахаххахах ма јашта