Вучић: Гледаћу да доведем Ердогана да проба ћевапе

Председник Србије је на отварању хотела "Мона Плаза" истакао да Србији не би сметао долазак кинеских туриста и да би било организовано да сви буду прегледани.

Србија 27.02.2020 | 18:36
Вучић: Гледаћу да доведем Ердогана да проба ћевапе

"Београд је један од најотворенијих градова и имаћемо све више успеха у туризму и хотелијерству", поручио је Вучић.

Истакао је, такође, да Србија има безвизни режим и са земљама на истоку и западу, са најмоћнијим азијским земљама. Имамо највећи пораст броја туриста, Румунија, Турска и Кина, рекао је он

Додао је да Србија има и раст туриста из Русије и Немачке и да би са њима требало направити више аранжмана. Поручио је хотелу Мона да истраје у наредна два или три месеца због панике и ширења негативних вести око коронавируса, као и да ће држава помоћи ако буде требало.

Хотел Мона Плаза, у чију је изградњу уложено 30 милиона евра, свечано је отворен данас.

Хотел се простире на око 20.000 квадрата, категорисан је са четири звездице, а изграђен је на Дорћолу на месту на којем се некада налазила прва српска фабрика чоколаде чији је творац трговац и индустријалац Коста Шонда.

Вучић је обишао хотел и разговарао са запосленима, а посебно се задржао у ресторану, где се фотографисао са куварима и сазнао, како су му рекли, да они добро спремају и савремена и традиционална јела, као и да ће имати посебан рецепт за ћевапе.

"Гледаћу да доведем Ердогана да проба ћевапе који се праве од јунетине и овчетине. Он је нормалан човек, воли да оде међу народ и да проба то што људи припреме. То ће бити сигнал и осталима да долазе у ваш хотел", казао је Вучић.

(Б92) 

Коментари / 0

Оставите коментар