Потврђена оптужница због десет крађа у Бањалуци

Против Бојана Мрђеновића (31) и Драгана Милетића (46) подигнута је оптужница због сумње да су на подручју Бањалуке починили 10 крађа, а крали су све, од скупоцјених вискија до ружева за усне.

Република Српска 27.02.2020 | 07:34
Потврђена оптужница због десет крађа у Бањалуци

Мрђеновић и Милетић су већ годинама познати бањалучкој полицији и правосуђу, јер су много пута хапшени и осуђивани за разна кривична дјела.

Оптужницу против њих двојице подигло је Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци, те је прослијеђена Основном суду у том граду на потврђивање.

Према првој тачки оптужнице, они су 7. јануара у периоду од 11 до 11.30, у Улици Симе Матавуља у Бањалуци из продавнице украли 3 флаше вискија „Балентајн“, вриједне око 80 марака. Након крађе су отишли до градске Тржнице, гдје су пиће продали за 30 марака непознатим пролазницима.

– Само дан касније, Мрђеновић је са рафа продавнице, која се налази у Улици Светозара Марковића, украо 3 флаше вискија „Чивас регал“ и „Балентајн“, вриједне око 180 марака – наведено је у оптужници.

Мрђеновић се затим са украденим флашама упутио према Новој пијаци, гдје их је продао непознатим пролазницима за 40 марака.

Виски 

Исти дан, Мрђеновић је опљачкао још једну продавницу у Улици Светозара Марковића. Отишао је до рафе на којима се налазе алкохолна пића и украо двије флаше вискија „Цанадиан Специал“, вриједне око 35 марака.

Затим се опет вратио до Нове пијаце и продао их за 10 марака.

Послије ових крађа, Мрђеновић је мировао десетак дана, све до 17. јануара. Он је тада дошао до продавнице у Улици Скендера Куленовића и запутио се до рафа за алкохолна пића. Ту је украо флашу „Јегера“ и двије боце енергетског пића „Ричард“, укупне вриједности 15,5 марака.

Он је тада побјегао, али га је зауставила полиција и украдено пиће је предао њима.
Патроне за бријање

Мрђеновић је потом 18. јануара отишао у продавницу у Карађорђевој, у намјери да украде робу. Украо је 13 патрона за бријање марке „Мацх 3 Гиллетте“, који су коштали око  273  марке.

По опробаном рецепту, он одлази на пијацу гдје украдену робу затим продаје за 50 КМ.

– Други дан, Мрђеновић се поново враћа у исту продавницу одакле је украо још 11 патрола за бријање марке „Гиллетте“, те један патрон за бријач „Блуе 3 Гиллетте“ чија је цијена 356 марака. Све то је продао на Новој пијаци за 40 марака – појашњено је у оптужници.

Мрђеновић је оптужен и да је 21. јануара из апотеке у Улици Драгише Васића украо три паковања креме „Др Ћолић Сенситив“, које су вриједне око 102 марке.

Шминка 

Исти дан је у Улици Веселина Маслеше украо 4 пара мушких боксерица марке „Спрингфилд“, које су коштале 65 марака, али га је полиција зауставила, па им је морао их предати.

Мрђеновића оптужница терети и да је 24. јануара из продавнице у Улици Слободана Кустурића украо више комада артикала намјењених за шминкање, и то 12 „Евелин“ маскара и 5 ружева за усне „Аура“, чија је вриједност око 160 марака.

– Исти дан и у истој улици, Мрђеновић је украо 9 различитих сухомеснатих производа вриједних око 130 марака, које је ставио у своју торбу и побјегао из продавнице. Међутим украдене производе је затим предао полицији – прецизирано је у оптужници.

Одузимање имовинске користи 

У оптужници бањалучког тужилаштва се наводи да је тужилац предложио да се од Бојана Мрђеновића одузме имовинска корист стечена извршењем кривичног дјела у износу од 140 марака. Ову корист је остварио продајом украдених ствари.

– Мрђеновић се обавезује и да оштећеним надокнади штету у укупном износу од око 950 марака, на име вриједности украдених ствари. Мрђеновић  и Милетић се обавезују да солидарно надокнаде штету у износу од око 80 марака, а да се од истих одузме имовинска корист у износу од 30 марака – наведено је у оптужници.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Глоги

27.02.2020 06:44

Опасни криминалци!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

27.02.2020 09:13

А сто не хапсите оног сто покраде милијарде од овог напаценог у сустини доброг народа.??

Name

Старац Фочо од 100 љета

27.02.2020 07:22

Јајаре хапсе, украо крему, украо чоколаду, украо жваке. А ове који уништише српски народ и краду од народа милијарде - њих бирамо за вође. Еј народе луди, зар ништа ниси научио, већ бираш најгрђе да те боде у пропаст и нестанак. Нема нама већег непријатеља од наше власти, они ће нам доћи главе. Барабе, нерадници, луђаци, покварењаци, манијаци, братоубице, силеџије, крволоци, битанге, преваранти, издајници, шверцери - одвест ће нас у пропаст. Прочитајте сатиру "Вођа" српског писца Радоја Домановића, прочитајте поруке Арчибалда Рајса српском народу, од прије 100 година, па ће вам се можда очи отворити. Нису нама непријатељи ни Муслимани ни Хрвати, наш највећи непријатељ је шљам у српској власти, који би за паре продао и рођену мајку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гост

27.02.2020 13:33

Ја чим се полиција бави мајко мила??????

ОДГОВОРИТЕ