62-годишњак 8 сати провео у издржају и оборио Гинисов рекорд! (ВИДЕО)

Џорџ Худ (62) амерички маринац поставио је нови светски рекорд у издржају (енгл. планк), званично у Чикагу.

Занимљивости 26.02.2020 | 16:31
62-годишњак 8 сати провео у издржају и оборио Гинисов рекорд! (ВИДЕО)

Тиме је поставио рекорд за најдужи абдоминални издржај за мушкарце, саопштили су службеници и судије са лица места из Гинисове књиге рекорда.

Георге Хоод је тако поставио нови светски Гинисов рекорд у издржај позицији (планк) који је сада осам сати, 15 минута и 15 секунди.

Овим догађајем тј рекордом премашио претходни рекорд у издржају (планк) Мао Вејдонга из Кине, који је у издржају био осам сати и један минут. Худ каже да је као припрему за овај подухват извео 2.100 сати у издржају.


Да покаже како се осећа добро после постављања рекорда, Худ је наочиглед свих урадио још 75 склекова.

После постављања рекорда, Худ је најавио повлачење из овакве врсте такмичења. Почео је да се бави извођењем издржаја 2011. године, а пред догађај у Чикагу вежбао је седам сати дневно.

"Морао сам да изађем из димензије времена и да се дистанцирам од часовника. То је вештина којом сам овладао током година", рекао је за америчке медије

Худа је током читавог догађаја пратила гласна рок музика, што му је, како каже, помогло да испуни сан.

"Док сам растао, био сам фасциниран рокенролом попут групама 'Ван Хален', 'Мöтлеy Црüе', 'Дееп Пурпле'Гледао сам њихове спотова и постао опседнут. Верујте ми, за ових 8 сати, 15 минута и 15 секунди, осећао сам се као рок звезда“, истакао је Худ.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар