Велики пожар у рафинерији нафте код Лос Анђелеса

Ватрогасна бригада округа Лос Ангелес реаговала је на велики пожар у рафинерији нафте који је привремено прекинуо саобраћај на аутопуту у уторак навече у граду Царсону.

Свијет 26.02.2020 | 11:52
Велики пожар у рафинерији нафте код Лос Анђелеса

КТЛА-ТВ јавила је  да  се огромни пламенови видје у рафинерији Маратхон Петролеум корпорације, смјештеној 21 километар јужно од центра Лос Ангелеса.

Ватрогасна бригада округа Лос Ангелес саопштила је да је ватра избила у 22,50 сати по локалном времену. Експлозија је одјекнула прије него што се ватра проширила на торањ за хлађење у рафинерији.

Особље рафинерије држало је пламен под контролом кроз „фиксне теренске мониторе“ истовремено одржавајући равнотежу система, саопштили су ватрогасни званичници. Власти су осигурале терен око рафинерије и нису навеле потребу евакуисања мјештана, саопштили су званичници.

Маратхон је највећа рафинерија на америчкој западној обали с капацитетом прераде 363.000 барела сирове нафте дневно, наводи се на wебсите-у компаније. Рафинерија производи бензин и дизел гориво, као и остале нафтне деривате.

Власти нису могле одмах потврдити шта је изазвало пожар. До сада није јављено о повријеђенима, преноси Ассоциатед Прес.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар