Директору робија, мора да врати 420 хиљада марака

Врховни суд ФБиХ потврдио је пресуду од четири и по године затвора Зорану Миоковићу (43) из Тузле, јер је, како се наводи, као директор тузланске фирме ИНОXИУ БХ оштетио то предузеће за 420.000 КМ.

Босна и Херцеговина 26.02.2020 | 07:20
Директору робија, мора да врати 420 хиљада марака

Правоснажном пресудом, како је потврђено "Независним новинама", он је обавезан да врати тај износ.

Наиме, одлуком Врховног суда ФБиХ потврђена је претходна пресуда Кантоналног суда у Тузли, којом је Миоковић оглашен кривим за злоупотребу положаја или овлаштења.

Кантонални суд Тузла потврдио је средином 2017. године оптужницу Тужилаштва Тузланског кантона против овог Тузлака.

Како је тада објављено, оптужница је подигнута због сумње да је као одговорна особа и директор фирме ИНОXИУ БХ д.о.о Тузла ту фирму оштетио и себи прибавио противправну имовинску корист од око 420.000 КМ.

"У оптужници је наведено да је Миоковић од фебруара 2014. до новембра 2016. године, као директор и одговорна особа задужена за законитост рада фирме, свјестан да искориштава службени положај и да поступа супротно Статуту, са трансакцијских рачуна фирме на свој рачун периодично пребацивао одређене износе новца, те је тако оштетио фирму и себи прибавио противправну имовинску корист", навели су раније из Кантоналног тужилаштва ТК.

Како су додали, у оптужници се такође наводи да је Миоковић у овом периоду, у већем броју случајева, у двије банке давао налоге за пребацивање средстава на његов рачун, без претходне сагласности оснивача Друштва.

"Након преузимања електронских банкарских извода са рачуна фирме, на којима су наведене стварне уплате и исплате, кривотворио је изводе, умањивао уплате купаца фирме, брисао уплате које су извршене на његов рачун те такву документацију предавао рачуноводственом сервису на књижење", навели су раније у Тужилаштву.

У складу са одредбама Кривичног закона ФБиХ, подсјетимо, поступајући тужилац је предложио да се од оптуженог одузме 420.000 КМ.

"Врховни суд ФБиХ је тај приједлог уважио", потврдили су јуче саговорници "Независних новина".

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ПОТКИВАЦ

26.02.2020 07:13

БАС МИ ГА СИРОМАХА АЛИ САМ ЈЕ КРИВ СТО НЕРАДИ КОД МИЛЕ И ПОТКИВАЦА ТАМО БИ ЈОС БИО УНАПРЈЕДЈЕН НА ВИСУ ФУНКЦИУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

26.02.2020 18:49

Ронхил И његова гамад треба да робијају Дозивота И да врате оплацкано

ОДГОВОРИТЕ