Њемачка: Одакле "Шкаљарцу" 100.000 евра за лијечење?

“Игор К., осумњичен да је члан криминалног клана, за третман својих простријелних рана уплатио је Факултетској клиници око 100.000 евра. Сада се јавила и сумња да тај новац потиче из илегалних послова. Због тога државно тужилаштво у Хановеру провјерава покретање истраге због прања новца”, пише хановерски Алгемајне цајтунг.

Свијет 25.02.2020 | 08:49
Њемачка: Одакле "Шкаљарцу" 100.000 евра за лијечење?

Црногорац Игор Крстовић (35), који је рањен 29. јануара у пуцњави у Зети, и послије лијечење у Подгорици, 7. фебруара је пребачен у Хановер у болницу Медицинског факултета. Након двонедјељног лијечења, са хановерског аеродрома, у петак, нешто послије 11 сати, полетио је бијели амбулантни авион у коме је био Крстовић са супругом Сузаном и напустио Њемачку.

Јавни сервис НДР додаје да је “циљ лета: Истанбул у Турској”, те да је прије тога Црногорац до аеродрома у Хановеру довезен плавим полицијским хеликоптером.

Министарство унутрашњих послова Доње Саксоније је потврдило да је брачни пар одлетио у пратњи полиције – и њих двоје неће смјети да уђу у Њемачку наредних пет година.

– Ово је добра вијест за особље као и пацијенте болнице, добра вијест и за полицију Доње Саксоније, која је са пуно енергије обавила све своје задатке протеклих дана. Радује ме да је ова непотребна епизода окончана – рекао је министар унутрашњих послова Доње Саксоније Борис Писторијус из Социјалдемократске партије (СПД).

Он је прије тога већ захтијевао да Црногорац напусти земљу и пријетио му изгоном, преноси НДР.

Информативни портал Њуз38 навео је да се “одједном све брзо одиграло”.

– Циљ осумњиченог члана мафије је сада Истанбул. 35-годишњак је оптужен за учешће у борби кланова нарко-мафије. Око његовог боравка је избио жесток спор . пише овај њемачки портал.

Због овог пацијента је дошло до сукоба у самој покрајинској влади, преноси Блиц.

– Суд је већ наредио да се Игор К. смјести у заштитни притвор, али до премјештања пацијента у добро обезбјеђену затворску болницу Линген није дошло, јер се успротивило Министарство правде. Шефица посланичког клуба Зелених је натезање око пацијента већ назвала хаосом у влади.

Она је констатовала да су министарка правде Барбара Хавлица (ЦДУ) и министар за науку Бјерн Тимлер (ВДУ) очито посвађани – наводе медији у Њемачкој и подсјећају да је “дио сукоба шкаљарског и кавачког клана вјероватно било и једно двоструко убиство у Бранденбургу прошле године, као и једно убиство у Бечу”.

У њемачком граду Форсту, прошлог маја, ликвидирани су Подгоричанин Дарко Мијовић и Баранин Никола Јовановић звани Дебели, а тешко рањени Милош Павићевић и Милош Вешковић, наводно блиски “шкаљарцима” док је у Бечу, у децембру 2018. убијен “кавчанин” Владимир Рогановић. Ниједна од ових ликвидација није расвијетљена.

Њемачка јавност тражила да сноси трошкове

Крстовићев адвокат рекао је за њемачке медије да му је непријатно што се створила помпа око његовог лијечења у Хановеру, те да добровољно напушта земљу. Крстовићу је у четвртак уручено рјешење о протјеривању јер његов боравак на Медицинском универзитету у Хановеру, према оцјени надлежних безбједносних органа, представља “пријетњу јавној сигурности и реду”.

Прије одлуке да депортују Крстовића, њемачка јавност данима је оштро осуђивала што га тамошња полиција даноноћно чува, тражећи да Крстовић сноси трошкове, а не да терет за његову безбједност падне на њемачке пореске обвезнике.

(Ослобођење)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

сомеоне

25.02.2020 08:20

штедио,одвајо од уста

ОДГОВОРИТЕ
Name

хр

25.02.2020 09:13

Добра,,,хахаха

Name

Рашо

25.02.2020 08:25

Свугдје ли је исто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

25.02.2020 14:48

Страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

25.02.2020 15:15

Плаћа му лијечење криминална власт његове мафијашки државе. Ништа страшно, штите једни друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

25.02.2020 17:37

Ја глупог питања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста вам је,

25.02.2020 19:06

Стедио од како је загледао светлост.

ОДГОВОРИТЕ