НБА тренер стиже у Србију!

Један од најпрестижнијих семинара за кошаркашке тренере у свету, под називом Београдска кошаркашка Клиника, и ове године оправдаће тај епитет. У свом 19 издању, које је у дворани "Александар Николић" заказано за 27. и 28. јун, Клиника ће поново окупити еминентне предаваче, врхунске тренере по чему је постала препознатљива и стекла висок углед.

Кошарка 24.02.2020 | 14:22
НБА тренер стиже у Србију!

У прилог томе сведочи податак да ће и ове године међу предавачима бити тренер из НБА лиге. Реч је о Монтију Вилијамсу, стратегу Финикс Санса, који је својеврмено водио екипу Њу Орлеанса и био асистент селектору репрезентације САД Мајку Кшижевском на Светском првенству Шпанији и Олимпијским играма у Рио де Жанеиру где су Американци освојили златне медаље. После Грега Поповића, Дона Нелсона, Мајка Дантонија, Лерија Брауна, Стена Ван Гандија, Дела Хериса и Џима О`Брајана, Монти Вилијамс биће осми тренер из најјаче кошарке лиге света који ће држати предавање на "Клиници":

"Тренер Феникс Санса Монти Вилијамс је први који је потврдио учешће, а са поносом могу да најавим да ће и остали предавачи на "Клиници" бити врхунски европски и домаћи кошаркашки стручњаци. Клиника ће се одржати у време одигравања квалификационог турнира за пласман на Олимпијске игре коме ће Београд бити домаћин, па нема сумње да ће интересовање бити огромно" - почиње причу Страхиња Васиљевић, генерални секретар Удружења кошаркашких тренера Србије и први оперативац у организацији "Клинике".

"Основни задатак Удружења кошаркашких тренера Србије је подизање нивоа стручног усавршавања, а од 2001. године више од 75 тренера одржало је предавања на "Клиници" и та листа са именима је заиста импозантна. Из године у годину се трудимо да одржимо високе стандарде које смо поставили и зато не чуди да су у претходних 19 година на предавањима на Београдској кошаркашкој клиници присуствовали тренери из чак 50 земаља" - наглашава Васиљевић.

Упоредо са организацијом Клинике, УКТС се припрема за још један семинар - Тренерске дане:

"То је семинар који је намењен тренерима млађих категорија, одржава се још од 1991. године и предавањима обрађује теме из индивидуалне технике и тактике и обуке играча. Планирано је да се одржи почетком маја, а са великим задовољством могу да најавим да ће том приликом свим тренерима бити подељена изузетно вредна стручна литература, књига под називом "Вежбе основних елемената технике". И за учеснике "Клинике" биће припремљена стручна литература која ће такође бити бесплатно подељена, а управо је издаваштво не само књига већ и часописа још један од сегмената по чему је наше Удружење препознатљиво" - констатовао је Васиљевић.

Удружење кошаркашких тренера Србије основано је 1972. Идејни творац и први председник Удружења био је Слободан Пива Ивковић, и од тада се кренуло са планском и квалитетном едукацијом наших кошаркаших тренера што је у великој мери допринело и великим успесима наше кошарке.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар