Шапчани не желе да улица носи име покојног Шабана!

Шабан Шаулић погинуо је прошле године враћајући се из Немачке са наступа, а Шапчани су били покренули иницијативу да једна од улица у шабачкој Мали понесе његово име - она у којој је одрастао и живео све до тренутка када се због музике преселио у Београд.

Забава 24.02.2020 | 17:04
Шапчани не желе да улица носи име покојног Шабана!

Међутим, иако су у првом тренутку надлежни у Шапцу подржали ову идеју, касније је дошло до размимоилажења мишљења, па улица никада није понела име покојног краља народне музике.

Проблем је, како се наводи, настао када су грађани схватили да би им промена докумената донела високе новчане губитке, јер у тој улици има кућа у којима живи по седморо-осморо људи у домаћинству. Поред приче о имену улице и Тргу са Шаулићевим именом у његовом родном граду, постојала је идеја да се певачева родна кућа претвори у музеј, до чега такође није дошло.

Лила Ахметовић, власник кафане из које је Шабан кренуо певачким стазама, о иницијативи за музеј нам је рекао следеће:

"Адреса на коју треба да се јавите је Илда Шаулић. Она је покренула идеју о музеју. Према тој идеји све Шабанове награде, плоче и одела требало би да буду у овој кући. Међутим, од њих нико не долази у Шабац, чујемо се само телефоном, а без њихове помоћи не можемо урадити ништа. Е сад, да ли ће бити нешто од тога или ће остати само на идеји, не могу ништа да вам кажем", испричао је он. 

Певачица, међутим, није била расположена за коментар. 

"Не желим да коментаришем ништа на ту тему. Посебно не у овом периоду."

Извор: Курир.рс/СрбијаДанас/ Фото: Дамир Дервишагић

 

Коментари / 0

Оставите коментар