Влада РС да опозове Перовића због пријетњи новинару

- Пријетње које је Душко Перовић, шеф Представништва Републике Српске у Русији, упутио редакцији портала „Капитал“ и њиховом уреднику Синиши Вукелићу, најбоље илуструју у каквом друштву тренутно живимо и са чим се требамо што хитније обрачунати, истакао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

Република Српска 22.02.2020 | 14:24
Влада РС да опозове Перовића због пријетњи новинару

„Најоштрије осуђујем Перовићеве пријење Вукелићу јер је то акт незамамћеног насртаја на слободу говора и независност медија са циљем јавног застрашивања свих новинара који објективно и професионално обављају свој посао“ – казао је Шаровић. 

„Посебно је спорно што те пријетње изговара високи званичник Републике Српске, користећи и злоупотребљавајући позицију шефа Представништва Републике Српске, а све како би заштитио интересе једне приватне иностране компаније“, нагласио је предсједник СДС-а.

Он је позвао званичнике да смјеста смијене Перовића са позиције шефа Представништва РС у Русији. 

„Тражим од Владе Републике Српске да смјеста опозове Перовића, не само због најстрашнијег насртаја на уредништво и редакцију портала који слови за најзначајнијег представника независног новинарства већ и што је овим срамним гестом показао да није заштитник интереса Републике Српске већ као бранилац интереса власника страног капитала, што је практично чин велеиздаје“ – закључио је Шаровић.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Грга

22.02.2020 13:48

Шта би било кад би било...али пошто је тако како је надати се бољем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

22.02.2020 13:56

Не и не. Ово је недопустиво. Хитно га разрујешити свих јавних функција. У међувремено казнено гонити због пријетњи.

Name

оо7

22.02.2020 13:50

Мирко,сваки дан нешто ново од тебе,а СДС....Избацује нове2папке2.

ОДГОВОРИТЕ