Нова блокада: Смеће до Уборка поново не може!

Упркос јаком вјетру и хладноћи грађани мостарских насеља Кути-Ливач и Врапчићи по трећи пут откако ЈП Депоније нема документацију за даљи рад, блокирали су довоз смећа на Уборак.

Босна и Херцеговина 22.02.2020 | 09:17
Нова блокада: Смеће до Уборка поново не може!

На овај потез одлучили су се након новог игнорисања од стране владајућих структура, којима су недавно упутили одређене упите, а на које нико у тражено вријеме није одговорио. Упити су се према ријечима предсједника Удружења Јер нас се тиче Омера Хујдура, односили на испитовање потенцијалних локација за нову депонију. Грађани би овог пута на цести требали остати до краја дана.

- Другог пута до рјешења овог проблема нема. Видите да нас чим се повучемо игноришу и престају да раде, изјавио је Хујдур.

Нијаз Хоџић са жаљењем констатује да власт нема слуха за проблем који је најбоље описан у недавном видео снимку са Уборка, који је приказан на друштвеним мрежама.

- Не знам шта је након оног снимка још казати? О новој локацији очигледно не размишљају. Нису нашли за сходно ни да сједнемо и разговарамо. Министрица Ђапо обећала је да би се до краја наредне седмице требало сјести и разговарати, рекао је Хоџић.

Ово је већ друга блокада саобраћајница које воде до Уборка од стране грађана.

(Вијести.ба) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Активизам

22.02.2020 09:26

Капа доле за ове људе.. То је градјански активизам на дјелу у правом смислу.. И они це свој проблем рјесити.. Споро, али це успјети..

ОДГОВОРИТЕ