"Укинути одлуку о закупу Соколског дома у Добоју"

Одборник ПДП-а у Скупштини града Добој Слободан Васиљевић, покренуо је иницијативу о стављању ван снаге одлуке локалног парламента из 2018. године о давању у закуп објекта Соколски дом, који је девастиран у поплавама из 2014. године.

Република Српска 21.02.2020 | 17:14
"Укинути одлуку о закупу Соколског дома у Добоју"

У иницијативи коју је доставио Градској управи предложио да се поништење наведене одлуке уврсти у дневни ред на првој наредној сједници Скупштине града Добој.

Васиљевић је изразио бојазан да би будући закупац приликом неопходне реконструкције објекта, који је задужбина краља Александра Првог Карађорђевића, нарушио изглед зграде и промијенио његову изворну намјену.

“Ако сагледамо претходно искуство које имамо са реконструкцијом Спортске дворане, која је умјесто тога срушена до темеља, имам бојазан да би се то могло десити и са овим објектом, да би могао бити срушен и да би могао бити изграђен сасвим други објекат који би имао другу намјену”, истакао је одборник ПДП-а.

Указао је и на потребу да Градска управа приступи изради пројекта реконструкције и санације објекта у координацији са Републичким заводом за заштиту културно-историјског насљеђа Републике Српске.

“Потребно је одмах покренути процедуру према надлежним институцијама Републике Српске да се објекат прогласи културним насљеђем и на такав начин се заштити од било какве измјене архитектуре и намјене. Само на тај начин би објекат могао да задржи изглед и спољашњи и вањски, и намјену коју је добио давне 1935. године”, подвукао је Васиљевић.

Он је доставио и одборничко питање добојском градоначелнику Борису Јеринићу у којем тражи информацију о тренутној фази реализације споразума из 2018. године о регулисању односа града и ЈП “Путеви Републике Српске”, који се односи на изградњу два кружна тока на магистралном путу, на улазу и излазу из Добоја.

 

БН ТВ 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

А СОКОЛОВИ

21.02.2020 16:33

Опет муцка. А ко су и дје су ти соколови добојски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

22.02.2020 05:23

Ено ицх пију пред продавиницом као и за време рата на барикадама а овамо прица ероји,цекају Милу са сланином и белим лукцем!!

Name

300

21.02.2020 20:58

Припреме за реконструкцију као спортска дворана у средњошколском...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

23.02.2020 15:27

Свака цаст Васиљевицу, види се да си сколовани породицан цовјек који мисли о будуцности.

ОДГОВОРИТЕ