Скандал пред почетак Беовизије: Једна песма позива на насиље, реаговао РТС!

Песма "Свадба велика", коју изводе Бора Дугић и Балкубано и са којом се такмиче на овогодишњој Беовизији, изазвала је прави скандал будући да се Аутономни женски центар огласио саопштењем у коме наводи да поменута нумера позива на насиље над женама. Сада се овим поводом огласио и РТС.

Забава 19.02.2020 | 18:26
Скандал пред почетак Беовизије: Једна песма позива на насиље, реаговао РТС!

У спорној песми Боре Дугића и Балкубана реч је о мушкарцу који је понео бомбу за случај да га девојка коју проси одбије, а делови текста гласе: "понео сам бомбу, понео сам драга, јер те лудо волим", затим "ако кажеш не, разнећу ја све", "чик ми реци не, експлодираће".

"Понео сам бомбу, да покажем свима, не сме нико други, не сме да те има", такође је један од делова песме.

Аутономни женски центар је у свом саопштењу навео да поменута нумера позива на насиље над женама и да захтевају да се песма повуче са такмичења. Сада је одреаговао и РТС, који је организатор Беовизије, и у саопштењу за јавност навео каква је одлука донета поводом спорне песме.

- Песма "Свадба велика", коју изводе Бора Дугић и Балкубано, остаће у такмичењу овогодишње Беовизије. Схватајући озбиљност погрешне поруке коју би текст песме могао да пошаље, РТС је у разговору и договору са ауторима донео одлуку да ће текст песме "Свадба велика" бити промењен. Аутори текста, призивајући шаљиви тон композиције, ипак нису пронашли адекватан ауторски израз, те се због тога извињавају, наглашавајући да им то није била намера. РТС жели да јасно стави до знања да чврсто стоји на страни борбе против насиља над женама - поручују са РТС-а.

Један од аутора песме, музичар Данијел Ђурић који је нумеру написао заједно са Николом Буровцем, такође је дао свој коментар овим поводом.

- Желели смо да будемо аутентични и шаљиви, с обзиром на то да је песма врцава и позитивна. Све нам се то учинило симпатичним, крајња конотација је свадба и нешто весело. Нисмо желели никога да увредимо нити било шта слично. Променићемо текст и избацићемо све спорно. Заиста, нико није имао лошу намеру -поручио је Данијел за "Блиц".

Полуфиналне вечери Беовизије заказане су за 28. и 29. фебруар, док је финале 1. марта.

Извор: Блиц/Ало.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар