Хтео да уда кћерку због згажене краве!

Један неименовани отац у индијској држави Махда Прадеш био је принуђен да уда своју малолетну ћерку како би "спасао образ" јер је згазио краву...

Занимљивости 19.02.2020 | 17:35
Хтео да уда кћерку због згажене краве!

Како је крава света животиња у Индији, отац је морао да окаје грехе и спасе село недаћа тако што ће своју ћерку "принети као жртву" и удати је. Срећом, полиција је сазнала за овај сулуди чин и на време спречила венчање, преноси Индиан Експрес.

У Индији је обичај да се казне они који убију краву тако што кривца окупају у реци Ганг, или га натерају да направи фешту за читаво село. Некада захтевају и да кривац нареди удају најмлађе ћерке, без обзира на то колико има година, јер верници сматрају да је то једини начин да се кривац, али и читаво село "очисте од греха".

Б. Д. је покушао да уради прва два, али су сељани од њега захтевали да преда ћерку и уда је.

Б. Д. је случајно ударио теле мотоциклом пре неколико месеци и признао је "страшан злочин". Он се понудио да се окупа у реци Ганг и да припреми гозбу за све комшије из села, али мештани за то нису хтели ни да чују, већ су били изричити и захтевали су од њега да уда најмлађу ћерку.

Венчање је требало да се обави прошлог петка, срећом, неко је јавио полицији и венчање је спречено у последњем тренутку. Када је полиција упала у село отац је упорно тврдио да је девојчица пунолетна, те је рекао да полиција нема шта да се меша.

Међутим, како је неук и неписмен никако није могао да докаже да је дете пунолетно. Папир који је гурнуо полицајцима у руке била је заправо дететова крштеница у којој је наведено да је девојчица рођена 1. јануара 2007. године, што значи да има свега 13 година.

"Цело село се сјатило да присуствује церемонији, чак су дошли и рођаци из околних села. Чекао се само долазак младожење. Срећом, полиција је на време реаговала " рекла је портпаролка Организације за заштиту жена у Индији.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 0

Оставите коментар