Немци праве документарац о Шабану Шаулићу!

Шабан Шаулић погинуо је пре годину дана у Немачкој, у околини Билефелда када се враћао са наступа, али његов лик и дело и даље живи. Штавише, о краљу народне музике Немци ће снимити документарни филм.

Забава 19.02.2020 | 13:37
Немци праве документарац о Шабану Шаулићу!

Вест о трагедији популарног певача и даље је ударна у месту Билефелд и његовој околини, због чега је тим стручњака решио да екранизује његов живот и рад. Самим тим четворочлана екипа која ради на овом документарцу 23. марта долази у Београд, када и почиње снимање филма о краљу народне музике.

Редитељ и његови сарадници ће у престоници боравити три дана и за то време ће разговарати са члановима породице Шаулић, пријатељима, родбином и колегама покојног певача. У плану је и обилазак његовог гроба у Алеји заслужних грађана.

У документарцу ће се наћи и дешавања на суђењу Шабановом убици, које почиње 27. марта. Тада ће пред суд изађи Алсин Левент, немачки држављанин турског порекла, који је оптужен да је крив за саобраћајну несрећу у којој су настрадали Шабан, његов музичар Мирсад Керић, а тешко повређен певачев кум Слободан Боби Стојадиновић.

Подсетимо, то суђење ће се одвијати у Окружном суду у Гитерслоу, граду у немачкој покрајини Северна Рајна-Вестфалија, надлежној за овај случај. Овај процес се води као високоризичан и због тога ће на дан суђења бити појачане мере безбедности. Шабан је имао обожаваоце широм света, а велики број њих, нарочито из Немачке, планира да дође испред суда на дан суђења. Неки од њих имају чак и групу на Вајберу, где су се све детаљно договорили. Полиција стрепи од најгорег јер је много људи огорчено и жели личну освету Алсину. И за суђење, као и за филм, влада велико интересовање, па су се немачки медији већ припремили за детаљно извештавање.

Иначе, из Билефелда је стигла потврда да ће екипа ускоро доћи у Србију.

- Наша екипа биће три дана у Београду како би направила документарни филм о свим дешавањима везаним за Шабана Шаулића. План је да посетимо гроб познатог певача, да разговарамо са неким од чланова породице, али и новинарима, како бисмо приказали како они гледају на све то што се десило, али и будуће суђење, које почиње 27. марта - рекла је Лена Нивалд, новинарка портала НW, који је први објавио вест о Шабановој погибији, а који је највећи медиј у том делу Немачке. Иначе, та вест је на њиховом порталу била најчитанија у целој 2019. години.

Извор: Ало.рс Фото: Рајко Ристић 

Коментари / 0

Оставите коментар