Трамп помиловао Рода Благојевића: Казна је смијешна

Амерички предсједник Доналд Трамп помиловао је данас бившег гувернера Илиноиса Рода Благојевића који је био осуђен на 14 година затвора због корупције, наводећи да је та казна “смијешна”.

Свијет 18.02.2020 | 21:50
Трамп помиловао Рода Благојевића: Казна је смијешна

Благојевић од 2012. године служи казну пошто је био осуђен за политичку корупцију, превару и изнуду и то само неколико мјесеци након што се појавио у Трамповом ријалити програму “Славни шегрт”.

Благојевићу (63), бившем демократском гувернеру Илиноиса на терет се ставља да је покушао да прода мјесто у Сенату, које је остало упражњено одласком Барака Обаме.

Посљедњу могућност за жалбу Благојевић је искористио 2018. године и изгледало је да ће остати иза решетака до 2024. година, када му истиче казна.

Његова супруга Пети је 2018. године путем медија позвала Трампа да интервенише, хвалећи предсједника и повезујући истрагу против свог супруга са истрагом специјалног тужиоца Роберта Малера о наводној умијешаности Русије у предсједничке изборе 2016. године.

У августу прошле године Трамп је на Твитеру написао да Бијела кућа разматра Благојевићев случај.

– Род Благојевић је осуђен на 14 година затвора, а одслужио је седам година. Многи траже да размотрим могућност да му смањим тако тешку казну – навео је Трамп.

Пресуда Благојевићу привукла је велику пажњу, иако су у Илиноису четири од последњих 10 гувернера завршила у затвору због корупције. Благојевић је, наиме, осуђен на најдужу казну.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рале

19.02.2020 07:47

Примитивизам однио у америку, и хоце преко корупције да се обогати, ФУЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

19.02.2020 10:36

Ово је очит доказ да овдје требају стране судије не у Уставном суду него у свим судовимаНе би Чизмица тек теко рекла КУПИЛИ СМО ДВА ПАПКА.........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха,ха.

19.02.2020 12:41

Цуј,Род Благојевиц.Нема везе са везом