ОД РАТНОГ ПРОФИТЕРСТВА ДО КРИМИНАЛНОГ БИЗНИСА: За Додика нема боље земље од БиХ!

Нико од нас се није тако нагло обогатио изигравајући све могуће законе ове државе и још се успут бескрајно забављао као вишеструки премијер Републике Српске, предсједник и члан Предсједништва БиХ.

Република Српска 18.02.2020 | 14:29
ОД РАТНОГ ПРОФИТЕРСТВА ДО КРИМИНАЛНОГ БИЗНИСА: За Додика нема боље земље од БиХ!

Пише: Жана Гаук

Сваки грађанин Босне и Херцеговине има више разлога да се отцијепи од ове земље, него што их има Милорад Додик. Нико од нас се није тако нагло обогатио изигравајући све могуће законе ове државе и још се успут бескрајно забављао као вишеструки премијер Републике Српске, предсједник и члан Предсједништва БиХ.

Увјерите се сами.

ОД РАТНОГ ШВЕРЦА ДО МИЛИОНСКОГ КРЕДИТА

С једне стране крв свих народа у Босни и Херцеговини, с друге ратни профит у рукама будућих моћника. Међу њима и Милорад.

Као директор фирме “Игокеа” из Лакташа током крвавог рата шверцовао је цигарете у Републику Српску и тадашњу Републику Српску Крајину. У данас већ сакривеним документима Министарства унутрашњих послова РС стајало је да му је током 1994. одузето најмање четири шлепера шверцоване робе.

Рат је завршен, а на власти су остали његови идеолози. Једни скривени по мишијим рупама у страху од суђења за крваве злочине, а други у предсједничким фотељама. Уз помоћ транспортера СФОР-а 1997. године, као миљеник Запада и тадашње предсједнице РС Биљане Плавшић, на мјесто премијера долази Додик. Од политичара који се тада представљао као одлучан да рашчисти са прошлошћу у годинама које ће услиједити показао се као највећи националиста на овим просторима. Испод патриотско-хушкачке приче цвјетао је приватни бизнис.

Дванаест година касније становници Републике Српске, због све тежег живота под њеним слободарским небом, размишљали су о егзодусу “путем Ангела Меркел”. Велики вођа одлучио је да му дјеца остану на њеном тлу. Крајем априла 2009. године потврдио је да је фирма "Фриут Ецо", чији је педесетодстотни власник његов син Игор Додик, добила од Инвестиционо-развојне банке РС кредит од три милиона КМ. Тврдио је и да је све урађено по закону. Тата Милорад био је на челу Кредитног одбора акционара банке.

"Поносан сам на свог сина и посао којим се бави. Боље то него да је овде, у Бањалуци, неки клошар или наркоман", прокоментарисао је Додик.

Претходно, захваљујући повлаштеном кредиту Балкан Инвестмент Банке, Мирко Добрић, сувласник фирме и Додиков зет, дошао је до пољопривредног посједа - темеља за развој “Фруит Еца”.

ЗВАНИЧНИ МИЛИОНИ

Сналажљивост врховне породице посебно се види у финансијским извјештајима. Они најсвјежији из 2018. године показали су да је осам фирми у њеном званичном власништву зарадило око 1.165.000 КМ. Још незванични бизниси ову цифру свакако вишеструко увећавају.

Међу успјешницама породице је ресторан “Агапе”, којег Горица држи заједно са снахом Иваном, Игоровом супругом. Приказана добит износила је 359.843 КМ.

„Интерконт – Комерц“ Спасоја Зељковића, супруга Додикове сестре, остварио је добит од 187.755 КМ, горепоменути “Фруит Ецо” - 185.502 КМ. Јабуке путују и у братску Русију, осим у моментима када браћа Руси провале да су међу овдашњим и оне из Пољске.

У бизнису је и Горичин супруг и несуђени новинар Павле Ћоровић. “Агро дестил” у његовом власништву остварио је добит од 30.457 КМ.  Ћоровић је сувласник и “Ред Боx Медиа “, заједно са Љубишом Горником и Ренатом Радишићем, сином прекаљеног криминалца и Милорадовог кума Милета Радишића. Остварена добит - 16.473 КМ. Ћоровић је и директор у породичном „Агро воћу“ и фирми „Глобал Либертy“. “Агро воће” у плусу од 387.056 КМ, “Глобал” у безначајном минусу - 2.013 КМ.

Радио „А“, у власништву Горице и Игоровог Кошаркашког клуба „Игокеа“, приказао је добит од 673 КМ.

ДАЈ МУ ТЕНДЕР И ТЕЛЕВИЗИЈУ… ДА СЕ НЕ ДРОГИРА

Није лако избројати, времена је потребно много, али се зна да је фирма “Проинтер” (повезана са Игором Додиком), прошле године са јавним сектором склопила уговоре вриједне 33.435.482 КМ са урачунатим ПДВ-ом. Од почетка ове године побиједила је на 24 тендера вриједна 31.203.576 КМ!

Алтернативна телевизија је званично у већинском власништву кумова и пријатеља – Слободана Станковића и Милета Радишића, мада, Игор се понекад на састанцима појави као представник капитала “Интеграл инжењеринга”. Телевизија која је преко ноћи промијенила уређивачку политику забиљежила је једногодишњи приход од 4,5 милиона, а добит од 26.530 КМ

На отварању “Делта планета” тата Додик је утајивачу пореза из Србије Мирославу Мишковићу поручио да је добродошао на слободну територију. Од тада алтер его кћерке Горице свако јутро осване управо у лику Мишковића. Осим што је отворила “Агапе” у простору тржног центра, Горица се пита за већину дешавања у “Делти”.

Успјешна Горица је мајка четворо дјеце, привредница и потпредсједница Фондације “Дјеца нам се рађала”. Женама које се, у под криминалом и корупцијом посрнулој Републици Српској, не усуђују да рађају помоћи ће “психолошки”. Јер, нација пореских обвезника која породици омогућава луксуз мора да буде продужена и бројнија.   

БОРЦУ МИЛИОНИ - СПАСИЛАЦ “ПРОИНТЕР”, ВИЛА СПАШЕНА

И спорт је у рукама Додика. Фудбалски клуб “Борац” је на рубу егзистенције, на челу управе је Вицо Зељковић, сестрић Додиков. Влада Републике Српске уплатила је милион КМ за спас, а онда се као месија појавила компанија “Проинтер”. На дресовима је готово невидљиво оно “ФК Борац”, са трибина би се помислило да се клуб зове управо “Проинтер”.

На крају овог јавности познатог низа је и вила на Дедињу. Документ који је "Павловић банка" доставила Државној агенцији за истраге и заштиту БиХ потврдио је да Тужилаштво БиХ проводи истрагу о кредиту за куповину луксуза у елитном београдском насељу. У све је опет била упетљана “Павловић банка” Додиковог пријатеља Слободана Павловића…

Правда за народ!

Правда за оне који желе да се отцијепе од Додика!

(Журнал.инфо)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Бл

18.02.2020 13:48

НЕМАМ КОМЕНТАР ДА ЗАЊЕМИС АЛ НИЦИЈА НИЈЕ ДО ЗОРЕ ДОДЈЕ ДЈАВО ПО СВОЈЕ ЗИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ СТРАСНО НЕМОЗЕС НИ ДА ЗАМИСЛИС ЗОЛИКО БОГАТСТВО РАДНИКА НИ ЗА ЦЈЕЛИ ЗИВОТНИ ВЈЕК ЦИТАВЕ ПОРОДИЦЕ А ЗАКОН О ПОРИЈЕКЛУ ИМОВИНЕ ХИТНО СТАВИТИ У ПРЕЦЕДУРУ И ДА ВАЗИ ЗА СВЕ ПОЦЕТИ ОД ГЛАВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник

18.02.2020 14:10

Ово није уопште добра ситуација за Србе, јер Додик губи тло под ногама и он је кренуо на све или ниста. Оваквим подривањем Уставбог Суда БиХ, који је Уставна и Дејтонска категорија, исто сто су и Ентитети, издејствоват це само скоро распакивање Дејтонског мировног споразума и то неби нимало било добро по РС, јер знамо какво влада располозење у цитавој Медјународној заједници када је у питању Додик и људи који су на црној листи САД-а. Бојим се да ово није и циљ Додика да уруси Дејтонски мировни споразум и организује Дејтон ИИ и тако укине институције РС-а. На све је Додик спреман, зарад да остане на власти, па цак и да укине РС, а да он буде Предсједник БиХ. Није далеко та одлука и Додика и Медјународне заједнице, сто би Босњаци једва доцекали. Па зато је Додик и потписао Програм реформи БиХ, за постепено приблизавање НАТО-у и у којем стоји јацање Уставног суда БиХ. Опозицијо СДС-ПДП оградите се од оног манипулатора и лазова, увуци це вас поново у свој лабиринт из којег нецете моци изаци неокрњени

Name

разумио

18.02.2020 14:33

Не треба никога ово да зацуди - све то одговара медјународној заједници, унистење је њима добро досло јер је њиме све и запоцело!

Name

сликар

18.02.2020 15:00

Фаца овог лика говори све. Од карактера до нивоа интелекта

Name

дистрикт лакташи

18.02.2020 16:15

предлажем да НС РС оформи Дистрикт Лакташи и Додика за доживотног газду. Одмах референдум.

Name

ре

18.02.2020 17:00

његово довођења на власт на нато тенковима је спрдање Запада са овим народом.

Name

РЕСА ЕXИТ

18.02.2020 13:48

УВАТИЈО САМ АЈДУКА , ПУСТИ ГА , ПУСТИЈО БИ ЈА ЊЕГА , НЕЦЕ ОН МЕНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Релинхо

18.02.2020 17:23

Свака част

Name

Огњен Малбаша

18.02.2020 13:50

Бог нас казнио са овим буњевцем и лазним србином. Све је унистио само јос да се сва лазна фасада уруси сама од себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Огњен

18.02.2020 16:09

Дај болан ста одма србин. Лопов је лопов и остаје лопов било које вјере и нације . А Рудоња је лопов.

Name

Ово је

18.02.2020 13:50

Кап у мору ...а остале радње?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упрабо тако

18.02.2020 15:28

Ово су ситнице....

Name

Ре Ре

19.02.2020 06:29

НИје, Рудоња је лопов над лоповима, то је велика разлика.

Name

БањаЛука

18.02.2020 13:51

Ма могу они још више и боље...то је ништа шта нас тек чека...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламоч

18.02.2020 17:05

Ово је шта се зна!

Name

Никола

18.02.2020 13:54

А и даље се богати...и даљеее...докле!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

YоуТубе

18.02.2020 13:56

Само утипкајте "додик лактаси" и погледајте, цак и то је само пола од пола кад сазнас ста је радио по БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

18.02.2020 13:56

Морам рећи да дириговани напади никада неће престати. Срећа је да народи у Републици Српској и ФБиХ знају ко је Милорад Додик и да је он једини човјек који може одржати мир на овим просторима! Нормалан, увијек посвећен миру.Да је неко други на челу Републике Српске до сада је не би било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

18.02.2020 15:50

Када сам ја одрастао у Бањалуци било је срамота звати се Милорад, звучи то тако сељачки. Тада је на свакој другој згради писало "Азра". Тако да, немој се потписивати са Бањалука, него Бакинци.

Name

Ох, како си глуп

18.02.2020 15:53

И јадан! Врати се одакле си досао...

Name

Анкетирани

18.02.2020 18:22

Ух сто је живот на сендвицу добар....

Name

Г...

18.02.2020 14:00

Глуп српски народ па нек га бира опет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петља

18.02.2020 14:08

Додик нема петљу за референдум, то сви знамо, Америка га цува и наредјује ста смије, а ста не смије радити, само како би сиротињу поново навукао да гласају за њега. Популарност му је била вртоглаво опала након потписа Програма реформи БиХ и постепеног приблизавања НАТО-у, па је добио зелено свјетло од Америке да мало заталаса, како би повратио пољуљано повјерење. Само не знам засто је опозиција поново насјела на његове финте. Требали су се оградити од свега сто Додик ради, како би народ видио оцигледни разлику. Овако, не знам, није добро за опозицију, сто су пристали на ове његове ујдурме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роб

18.02.2020 17:00

Не чува га Америка него Њемачка, то треба да знате.

Name

Рефо

18.02.2020 14:09

ОДМАХ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОТЦЈЕПЉЕЊУ ОД МУСЛИМАНСКЕ ДРЖАВЕ. КАД БУДЕ САМО СРПСКА ЈОС ЦЕ СЕ ВИСЕ КРАСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

шековљанин

18.02.2020 14:10

То се зове непотизам и политичко профитерство !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

18.02.2020 14:11

Сиротиња све ово цује, завири у празан фризидер, и оде гласати за милу и његову фамилију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДР

18.02.2020 16:57

Бице за изборе вреца брасна, литар уља и мозда несто и у фризидер.

Name

Марко

18.02.2020 14:20

Нико му ниста не Мозе Америка и свијетски моцници га дрзе Он је оперативац Новог свјетскога поретка,, Унисти,продај,протјерај,загорцај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин

18.02.2020 14:25

Отцјепљујем своју ђедовину и очевину од БИХ и РС. Брзо ЋУ НАПИСТИ УСТАВ И ТРАЖИТИ МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАЊЕ И ВИШЕ НЕМА ПЉАЧКЕ У ЈЕДИНОЈ СРПСКОЈ ЗЕМЉИ НА СВИЈЕТУ. ВИ ОСТАЛИ СРБИ ТРПИТЕ ВЕЛИКОГ ВОЂУ ЈА НЕЋУ. ЗБОГОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смрт фасизму

18.02.2020 14:27

То је то „мој народе“: Тразилисте имате га „ Ваљда је свима јасно цему „вјецита тезња „ Милорада Додика ( меду Дудуцима ) за „Оправдањем поступка“

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

18.02.2020 14:36

Само оставити странце судије на свим нивоима и биће сви похапшени одузети све сто је се попљачкали.Ами ко србујемо па НЕК буде Ста ће битиОпет нас мазе о некаквом одцјепљењу да би тек тада могао још висе пљацкатиМало памети у главу свим такозваним нама великим србима

ОДГОВОРИТЕ
Name

К.В

18.02.2020 15:13

Чим њему странци нису до сада узели имовину значи да је њихов играч а санкције су само привид да се срби не досјете. Е то је то.

Name

Бијељина

18.02.2020 14:39

Ратни дезертер и највеци издајник српског народа продао србе да спаси своје дупе јуначина Милош Обилић је мала маца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасвим јасно

18.02.2020 15:10

Све је наше продао и све нас продао.

Name

борац

18.02.2020 15:10

А стао врједи прицати јефтином србском народу који гласа за 50 марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супља прица

18.02.2020 15:31

Сто би плацали када без илаквих проблема покраду.

Name

Кале

18.02.2020 15:11

Највећи бандит и највеће зло на овим просторима икада!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

18.02.2020 15:29

Само напријед Миле до укидања РС, Сарајево је уз тебе:)

ОДГОВОРИТЕ
Name

18.02.2020 17:14

Није то све. Где су апотеке,брза поста......

Name

мицко

19.02.2020 05:37

е како ја мојој мајци пензионерки која се секира за пензију и гледа додика као тита да јој објасним због цега је он на власти?? МИСЛИМ ДА НАМ НЕМА ПОМОЦИ !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микица

19.02.2020 09:08

Свугдје се увукао тај криминалац преко својих кумова, родбине и тазбине. Све одузети и вратити народу сто це се на крају и десити. Криминалце и крадљивце позатварати и казнити! Наравно ако не збрису у Русију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

19.02.2020 13:04

Мала је ово земља колики је он лоповцина.

ОДГОВОРИТЕ