Вукановић: Чувајте Дејтон, не водите Српску у провалију

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић, осврћући се на Додиково “Гоодбyе БиХ, wелцоме РС-еxит”, указао је на опасност тих идеја, наводећи да може доћи до 'распакивања' Дејтонског споразума.

Република Српска 17.02.2020 | 19:26
Вукановић: Чувајте Дејтон, не водите Српску у провалију

"Нисам лондонски ђак, па можда нећу то добро да преведем. Ја то видим као суицид, аутодеструкцију, лудило. Неко ће то да преведе као Р-сеx-ит, а онда смо награбусили", рекао је Вукановић.

Потом је указао на опасност приче о издвајању Републике Српске, илуструјући то примјером да  српски народ сједне у аутобус без кочница, а да на првој кривини његове вође искоче.

"Ви ћете искочити из аутобуса, а народ ће отићи у провалију", рекао је Вукановић.

"Лако је Додику, има вилу у Београду... Знате ли чиме се играте, са судбином овог народа, чији су синови животе дали за Републику Српску", упитао је Вукановић.

Вукановић позива на разум и да се посланицима Народне скупштине достави одлука Уставног суда БиХ.

- Прошли пут сте нам подвалили документ "Програма реформи БиХ" - рекао је он.

"Причати о референдуму је веома опасно, треба да бранимо Дејтонски споразум као светињу, ваши поступци воде у 'Дејтон 2', што је веома опасно за Републику Српску", рекао је Вукановић.

Играте се са Републиком Српском и српским народом, рекао је Вукановић током обраћања у Народној скупштини.

"Нових граница нема без рата", упозорио је Вукановић, додајући да је ова власт већ подијелила Републику Српску на источну и западну код Брчког.