Пољак поново прогледао након што га је ударио аутомобил?!

Један Пољак који је "био" наводно слеп 20 година, поново је прогледао након што га је ударио аутомобил док је прелазио улицу.

Занимљивости 17.02.2020 | 21:29
Пољак поново прогледао након што га је ударио аутомобил?!

До пре неколико година, Јанусз Горај, из града Горзов Виелкополски, био је потпуно слеп на лево оку, а десним је могао разазнати само сенке и светлост.

Горај је вид изгубио пре 20 година, као нуспојава тешких алергија, и навикао је да живи у готово потпуном мраку. Али једног дана у 2018. години догодило се чудо!

Јануша је док је прелазио улицу на раскрсници веома јако ударио аутомобил. Приликом удара он је ударио главом о хаубу аутомобила као и од асфалт док је падао. Да ствар буде још гора, оштетио је и кук и на крају му је била потребна операција. Али није ни султио како му је та саобраћајна несрећа "помогла" те му наводно вратила вид!

Након несрец́е, Јануш Горај провео је неколико недеља у болници како би се опоравио након операције кука, током опоравка "опоравиле су му се и очи тако да је остао шокиран а је сазнао да види више од уобичајених сенки и слабе светлости!

Почео је да види ствари много јасније него пре несрец́е, а лекарима је то такође рекао. Међутим, нико није могао објаснити зашто и како се то догодило!

"Поглед му се поправио у року од две недеље. Не знамо баш шта га је узроковало, можда је мешавина лекова која је добијао за то време", рекла је Агњешка Висниевска, портпаролка Независне јавне покрајинске болнице.



Јанушов бизарни случај првобитно је пријављен у медицинским извештајима 2018. години, али је пажњу привукао тек након што су га главне вести објавиле крајем прошлог месеца ове године!

До данас, нико не зна шта је тачно узроковало да се Јаунзов вид врати, али неки медицински стручњаци нагађају да то није имало везе са самом несрец́ом, вец́ са великим дозама антикоагуланса помешаних са другим лековима.

"Док сам лежао на болничком кревету, радост што сам се поново могао лепо видети је била невероватна, рекао је Јануш Горај. Лекари су били изненађени мојим побољшаним видом, али нису могли да објасне како је до тога дошло! Кад сам напустио болницу, видео сам људе на улици, могао сам видети регистарске бројеве аутомобила или само читати текст на свом телефону. Мој живот се променио! "

Јануш Горај је одбио да учествује у медицинским студијама како би лекарима помогао да реше загонетку свог чудесног погледа, али према писању пољских тв и новинских медија, он је могао да води нормалан живот и заправо је добио посао обезбеђења у  болници, где му се вид вратио.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар