Остала је песма њена, да се памти једна Вида када пева срце кида!

Легенда народне музика Вида Павловић била је једна од највећих звезда домаће естраде седамдесетих и осамдесетих година, и док је низала пословне успехе, њен приватни живот био је тужна прича.

Забава 17.02.2020 | 19:27
Остала је песма њена, да се памти једна Вида када пева срце кида!

Држала је кафану у коју су свраћали и људи из самог врха, али и они са врелог асфалта. Вида је својом песмом и бојом гласа погађала и најтврђа срца.

Она је браку са Стевом Јовановићем била је 27 година. За њега се удала са 15 година. Није крила незадовољство и да је несрећна што нема деце коју је обожавала.

Брак се распао али она и Стево су наставили да живе под истим кровом свако у свом делу куће. Мама Вида, како су је колеге звале, одала се алкохолу последњих година свог живота. Имала је проблема са високим притиском.

Причало се да је њен муж Стево одговоран за њену смрт. Сахрањена је у свом родном Футогу. Њени највећи хитови су ''Теку часи бола'', ''Остала је песма моја'', ''Кад се љубав у мржњу претвори'' и многе друге.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-02-17/02172020050623.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="666" />

<стронг>Због Виде су секли главе и вадили очи

У својој дугогодишњој каријери није доживаљвала само овације, аплаузе и дивљења. Било је и немилих догађаја који су се дубоко урезали у Видино сећање, а неке од њих поделила је са јавношћу.

- Оно што у филму "Скупљачи перја" ради Бели Бора, то је дечија игра у односу на оно што сам ја видела. Док сам на неком слављу певала "Дема миро" ("Татино девојче"), младић је флашом себи извадио око. Страшно је то било. Кад би се текст преводио с ромског, звучио би смешно, заправо, ромске песме се не могу преводити. Ко разуме, зна да је то сама емоција, чисто осећање. Знате, свашта сам видела, исеку главу. Кажем човеку: Нећу да ти певам више, бежи! Он сав у крви. Па, рекох, шта је то у мом гласу да се људи убијају! Знате како је изгледао мој боравак у Бечу: слећем авионом, немам времена да се пресвучем јер ме испред локала у коме певам чека маса људи. А колико год је сала у којој певам велика, толико је у њој цвећа. Кад узмем микрофон, то је падање, плакање, кукњава - присећала се Павловићева.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/о0дWвw28ЦБЕ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар