Партизан победио ФМП и заказао финале са Звездом!

Кошаркаши Партизана пласирали су се у финале Купа Радивоја Кораћа победом над ФМП-ом – 85:77.

Кошарка 15.02.2020 | 23:03
Партизан победио ФМП и заказао финале са Звездом!

Изабраници Андрее Тринкијерија утакмицу су преломили у трећој и почетком четврте четвртине када су први пут успели да дође до двоцифрене предности.

Партизан ће у великом финалу играти против Црвене звезде која је после драме победила Мега Бемакс.

Финале је на програму у недељу од 21х.

Најефикаснији у победничком саставу био је Рашон Томас са 13 поена, а пратили су га Јарамаз и Волден са 11, односно Загорац, Бирчевић и Пејџ са десет поена.

ФМП је предводио Кузмић са 13 поена, Човић је убацио 12, док је Рит меч завршио са 10.

Екипе су у меч ушле расположене и од старта смо гледали добру кошарку. Партизан је успео да серијом дође до +8 (18:10), међутим није наставио у истом ритму.

ФМП је успео да се врати и да на кратку паузу оде са само два поена заостатка. Највеће заслуге за то иду Стефану Поту који је на истеку четвртине погодио шут са пола терена (24:22).

Тим из Железника боље је ушао у другу четвртину. Црно-бели су се мучили у нападу и изабраници Владимира Јовановића су то и искоритили.

Филип Човић се разиграо и под његовим вођством ФМП је успео да дође до максималних +5 (36:41). Млада екипа успела је да задржи предност и да на полувреме оде са резултатом, 40:45.

Партизан није изгледао добро, поготово у другој четвртини у којој су постигли 16 поена, а примили 23. У поређењу, црно-бели су имали свега осам асистенција у првих 20 минута, док је ФМП имао 14.

Очекивано Партизан је много боље ушао у трећу четвртину. Неочекивано, ФМП је играо доста лошије и први кош у наставку постигли су тек после пет минута игре. Црно-бели су искористили да преузму контролу.

Ипак, пред четврту четвртину имали су шест поена, што им није гарантовало миран крај меча (63:57). У последњем периоду игре гледали смо сличну кошарку, а занимљиво овај период екипа из Железника била је без тренера Јовановића и његовог помоћника, који су искључени због протеста код судија.

Партизан је у 4/4 полако ломио отпор ривала, а коначно га је сломио на два минута до краја када је Раде Загорац погодио тројку за +11. Ту је био крај меча и црно-бели заслужено пролазе у финале.

(Б92) 

Коментари / 0

Оставите коментар