Дилеру 59 мјесеци затвора за продају дроге инспекторима

Анђелко Милићевић (28) из Добоја осуђен је у Окружном суду у том граду на четири године и 11 мјесеци затвора због трговине дрогом и неовлаштеног држања експлозива.

Република Српска 15.02.2020 | 13:01
Дилеру 59 мјесеци затвора за продају дроге инспекторима

Он је ухапшен прошле године заједно са Миланом Митровићем и Кристијаном Мајсторовићем у акцији “Театар” коју су спровели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске и Полицијске управе Добој.

Прије изрицања пресуде, Милићевић је скопио споразум о признању кривице. Према пресуди тројац је од од марта. до 18. јуна прошле године, заједно и по договору набављао и продава спид.

Поменута двојица Милићевићих сарадника раније су због истог кривичног дјела осуђени на по три године затвора. Ова екипа је ухапшена тако што је упала у замку полиције, односно продавали су дрогу прикривеним инспекторима.

Митовић је прво ступио у контакт са прикривеним истражиоцем којем је понудио спид и кокаин, након чега је контактирао добављача Милићевића, а са којим га је спојио Мајсторовић.

На почекту је Милићевић Митровићу набавио око 100 грама спида коју је овај продао прикривеном истражиоцу за око 800 марака, а затим су се опет састали и договорили још једну продају, али овај пут око 500 грама, а добављач је опет био Милићевић. Тројац је ухапшен након што су Мајсторовић и Милићевић 18. јуна прошле године у Каракају код Зворника од непознатог добављача преузели 12 пакета марихуане тежине око 3,23 килограма.

Иако су у повратку заобишли главни пут према Добоју како би избјегли полицију, по доласку пред стан Митровића, дочекала их је полиција.

Тада је приликом претреса Милићевићевог стана пронађено и одузето око 260 грама спида, 90 грама кокаина, као и кофеин и креатин који се додају смјесама дрога те предмети за вагање и паковање са траговима дрога. Осим тога код њега су нађена и четири паковања војног експлозива.

Према информацијама из истраге, током те акције укупно је одузето је 3,3 килограма сканка, 1,1 килограм спида, стотину грама кокаина и два килограма експлозива, те новац разних валута.

Напад

Након хапшења и претреса тада осумњичени дилери су доведени у Тужилаштву, али тада се десио напад на новинаре.

Приликом њиховог спровођења у Окружно јавно тужилаштву у Добој, Милићевићева сестра Анђела насрнула је на сниматеље, па је прво зграбила камеру РТВ Добој, потом и ТВ БН.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Симо

15.02.2020 12:59

А инспекторима 100 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

15.02.2020 13:07

Инспектори имају попуст

Name

Добој

15.02.2020 14:39

Пустите ви инспекторе, јос да похватају наркомане што дјецу трују по теретанама продавајући им све отрове свијета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рерално

15.02.2020 18:40

Ма човјек каже да им је продавао по пуној цијени, да је било попуста све би било ок

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бог це да им суди!!!

16.02.2020 10:25

У Обудовцу надју 600г кокаина код особе која тргује 20 година дрогом и на крају добије 3 године...Срамота и брука!Неки за килу траве добију 3 толико.

ОДГОВОРИТЕ