Њемачка: Болница под полицијском опсадом

Припадник “шкаљарског клана”, Игор Крстовић смјештен је у болницу у Њемачкој под великим мјерама безбједности.

Свијет 15.02.2020 | 09:31
Њемачка: Болница под полицијском опсадом

Он је хоспитализован након што је из Црне Горе отишао у Њемачку неколико седмица након што је изрешетан у пуцњави.

Крајем јануара, у насељу Балијаче у Подгорици, око стотину метара од своје куће, рањен је Игор Крстовић (35), док је возио аутомобил “мерцедес”. На њега је тада испаљено више од 20 метака, а познати нападачи погодили су га у груди, стомак и наткољеницу.

Напад на Крстовића се третира као још један од напада на шкаљарце, с обзиром на то да су неколико дана прије њега убијени Игор Дедовић (43) и Стеван Стаматовић (43) у Атини, а важили су за двојицу истракнутих чланова овог клана.

Само неколико дана након убиства, догодило се још једно, у Беоргаду је убијен Марко Вуковић (41) наочиглед своје жене и дјеце као и Дедовић и Стаматовић. Он за разлику од ове двојице није био припадник ни једног клана, али се вјерује да је у прошлости сарађивао и са шкаљарцима и кавчанима.

Рањени Игор Крстовић (35), иначе старији члан “шкаљарског клана”, посљедњи пут је ухапшен 2017. године. Током претреса куће у Црној Гори, истражиоци су пронашли 180.000 евра у готовини, уговорима о некретнинама и аутомобилима.

Како пише њемачки портал Билд прича се да припадници шкаљара живе углавном у Минхену и Хановеру. Тренутно се поставља питање, да ли је Медицински факултет на коме је збринут Крстовић, “познавао” његов богат криминални досије. Портпарол Министарства науке поводом тога објаснио је.

– Дошао је као хитан случај, љекари не могу да одбију лијечење – рекао је портпарол.

(Аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Да

15.02.2020 11:33

Законом је регулисано да се некоме, коме је помоц потребна,иста указе.Дакле, лик има право да се задрзи у (болници) Немацкој три месеца. То, сто су око болнице распоредјене полицијске снаге,довољно говоре о пацијенту.

ОДГОВОРИТЕ