Претежно сунчано, температура у благом порасту

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати претежно сунчано уз малу до умјерену облачност. Јутро је претежно ведро од крајњег запада, преко југозапада до југа, локално са маглом око ријека и по котлинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Република Српска 15.02.2020 | 08:47
Претежно сунчано, температура у благом порасту

У источним предјелима је облачно и хладно уз услове за слабо провијавање снијега, а у осталим предјелима промјенљиво облачно.

Током дана очекује се разведравање, а температура ће бити у благом порасту.

Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни вјетар, у планинама појачан, на југу уз јаку буру која прије подне може бити веома јака. Највиша дневна температура ваздуха биће од осам до 13, на планинама од три, на југу око 15 степени Целзијусових.

Из Федералног хидрометеоролошког завода саопштено је да је јутрос претежно облачно вријеме, само понегдје је регистрована слаба киша, док је у Херцеговини претежно сунчано.

Температура у седам часова

Бјелашница минус седам, Чемерно минус три, Хан Пијесак минус један, Мркоњић Град, Нови Град, Рибник, Бугојно и Шипово нула, Бањалука, Калиновик, Приједор, Тузла и Соколац један, Добој и Мраковица два, Сарајево, Билећа, Гацко, Рудо и Фоча три, Вишеград четири, Бијељина, Зворник, Ливно и Сребреница пет, Требиње осам, Мостар и Неум 10 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа у Требињу су пала 24 литра кише, у Билећи 21, Рудом и Зворнику 14, Бањалуци 13, Фочи и Мраковици 11, док је у Мркоњић Граду и Приједору пало 10 литара. Висина снијега измјерена у Хан Пијеску је 26 центиметара, на Чемерном два, а у Калиновику један.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар