Борисов открио: Прислушкивали су ме у тоалету

Бугарски премијер Бојко Борисов изјавио је да нема никакве везе са прислушкивањем предсједника Румена Радева, али да зна да како се он осјећа, јер је и сâм био мета прислушкивања.

Свијет 14.02.2020 | 22:55
Борисов открио: Прислушкивали су ме у тоалету

Бугарски премијер Бојко Борисов је прокоментарисао оптужбе посланика Бугарске социјалистичке партије Антона Кутева, да је уз његово одобрење вођено прислушкивање предсједника Румена Радева.

Према ријечима Борисова, Државна агенција за националну безбједност и МИП користе у раду специјална средства за шпијунирање уз одобрење суда. Он је такође нагласио да нема никакве везе са прислушкивањем.

"Ако се неко упецао, није моја кривица... Када ме је партија Радева прислушкивала у тоалету и кад су ме снимали, нисам никога оптуживао. Само сам стиснуо зубе... Прислушкивао га је Борисов, како да не! Како ви то замишљате — Државна агенција за националну безбједност дође и каже вам, ми ц́емо прислушкивати предсједника и ја им дозволим. Апсурд", изјавио је новинарима премијер, преноси "Спутњик".

Крајем јануара је тужилаштво Бугарске објавило дио телефонског разговора предсједника Румена Радева и команданта Оружаних снага Цанка Стојкова, у којем су разговарали како да се Комисији за борбу против корупције објасни именовање Десиславе Радеве на дужност у одјељењу пр војске у 2014. години и њено коришц́ење службених просторија. У овом тренутку Румен Радев и Десислава Радева нису у браку.

У 2013. години је био објављен снимак на којем се, како су саопштили медији, могу чути разговори Бојка Борисова са бившим министром пољопривреде Мирославом Најденовим и тужиоцем Софијем Николајем Кокиновом. Током разговора, учесници су више пута погрдно говорили о другим чиновницима и новинарима. Према ријечима Борисова, разговор је био незаконито сниман у његовој куц́и уз помоц́ микрофона.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар