Питање новинара и Додиков примитивни вербални атак

Додиков примитивни, вулгарни атак на новинара Ковачевића којег су, августа 2018., покушали ликвидирати војници Режима; Покушавајући да понизи Ковачевића понизио је само себе

Република Српска 14.02.2020 | 18:14
Питање новинара и Додиков примитивни вербални атак

Пише: Слободан Васковић

1.
Нељудски, дегутантан и одвратан је вербални насртај Милорада Додика на Владу Ковачевића, новинара БН ТВ-а, који је преживио покушај убиства.

2.
Ковачевића, којег су покушали убити 26.08.2018., крвнички га ударајући металним шипкама у главу, испред зграде у којој станује, Додик је поново таргетирао као мету карактеришући га као издајника. Уз њега све упослене БНТВ.

3.
Ухапшени су нападачи на Ковачевића, један од њих, Марко Чолић, пресуђен на четири године затвора; Други, Недељко Дукић, још увијек није осуђен, али никада нису пронађени наручиоци убиства.

4.
И Чолић и Дукић су војници Додикових кумова, припадника Хунте, отуђене, насилне Режимске касте, а чињеница да никада нису ни покушали наћи наручиоце убиства више него јасно указује у којим редовима се они налазе; Додиковим, изван сваке разумне сумње, и то је њему итекако добро познато.

5.
Као што му је познато и да је Дукић скриван тринаест мјесеци, а да се није крио. Када се предао, након што је наводно прешао границу, иако је за њим била расписана међународна потјерница, појавио се директно у КПЗ Туњице!!!

6.
Све то говори да је покушај убиства Ковачевића планиран под сводовима ненародног Режима, који не преза ни од убистава, као ни јавног заташкавања ликвидација, фалсификовања доказа, крађе кључних доказа, заштите криминалаца, прогона оних који се противе потпуном безакоњу. То је свакодневница у Додиковом феуду. 

7.
Зато се Додиков уличарски напад на Ковачевића може тумачити само на један начин - да је дозвољено поново насрнути на новинара, који је већ преживио покушај ликвидације, и на све оне који аутократи поставе питање које му се не допада.

8.
Његов позив на разговор “са неистомишљеницима” изречен нетом прије гнусног етикетирања Ковачевића, је цинизам и малициозност невиђених размјера; Било му је потребно свега пар минута да покаже да његов начин владања није никада био нити ће бити дијалог, већ искључиво сијање мржње, изазивање страха и неувијени јавни позиви на линч. Јер, Додик нема аутентичну политику, те тај надостатак надопуњује насиљем.

9.
Разлога за Додиков вулгарни напад на Ковачевића уопште није било, јер је питање било коректно, а и да није било, то није разлог да га се нанишани као припадника “издајничке телевизије”, карактеришући га као “инструмент бошњачке, босанске, муслиманске политике”.

10.
Међутим, Додик је пренервозан, јер је загазио у врло опасно поље блокаде доношења одлука на нивоу БиХ, што јесте блокада рада институција. 

11.
Сам Додик је у својим одговорима потпуно контрадикторан и тврди да ће учествовати у одлучивању (макар оно било и гласање против), а истовремено и да је донешена одлука да се “не учествује у одлучивању”.

12.
Не само да је контрадикторан, већ и недосљедан, јер је у само 48 часова направио заокрет од онога што је договорено на састанку политичких странака из РС, поводом одлуке Уставног суда БиХ о пољопривредном земљишту, до тога да су делегати у Дому народа БиХ из његове странке ОДЛУЧИВАЛИ гласајући против доношења бројних законских рјешења.

13.
За конфузију у његовој глави и одлукама понајмање је крив Ковачевић, било ко од новинара, већ за то искључиву одговорност сносе управо Додик и његови мегафони који су и у најновији процес покушаја растурања БиХ ушли дириговано, а не због својих ставова, до којих, општепознато је у протеклих четрнаест година владавине суровог Режима, управо они понајмање држе.

Ко то примијети, може бити и ликвидиран!

14.
Да је другачије, не би у Народну скупштину РС пласирали, 23.12.2019., фалсификован документ, присилили парламент да фалсификат усвоји и тако га заувијек срушили.

15.
Није Додиково наилничко понашање никакво изненађење, ако се има у виду да је на састанку код Жељке Цвијановић, одржаном 12.02.о.г., Додиков мрачни идеолог Славко Митровић тражио да се одмах прогласи независност РС, да припадници Режимске милиције изађу на међуентитетску границу, да сви запослени у институцијама БиХ напусте своја радна мјеста, као и да се оснује Фонд из којег би им се исплаћивале плате!!!

16.
Додик је то прихватио, али се на крају приклонио мишљењу опозиције да се блокирају институције тако што се неће учествовати у одлучивању; На пресу на којем је безочно, дрско и безобразно таргетирао Ковачевића, Додик је рекао да су његови и захтјеви СНСД-а били много ригиднији, али да су се одлучили да прихвате приједлог опозиције.

17.
Чему онда напад на Ковачевића, који је поставио сасвим бенигно питање? Зато што Додик, аутократа који је потпуно уништио институције ентитета, а сада намјерава да докусури и институције БиХ, не трпи никакве другачији ставове од његових, још мање њихово преиспитивање, које је ен пута у протеклом периоду погазио; Његови покушаји да бесмисленом вербалном гимнастиком “докаже” да “неучествовање у одлучивању” није блокада су трагикомични и бесмислени, јер ако сте против свега онда, јасно, блокирате рад свих институција у којима одлучујете/не учествујете у одлучивању.

18.
Додик је покушао и да понизи Ковачевића, указујући на то да носи наочале, иако ни сам не може да чита без њих. 

Понизио је само себе, показујући колики је примитивац.

Како год, Додику наочале нису биле потребне да чује веома оштре поруке земаља чланица КВИНТЕ око његовог последњег авантуристичког напада на БиХ. 

Можда му устребају када буде читао одлуке… 
   
Ковачевићево питање и Додиков примитивни вербални атак.

Ковачевићево питање Додику: Неколико пута сте од 2015. године пријетили разноразним блокадама институција БиХ, неформирањем власти на нивоу БиХ?

Додиков одговор: Дакле, није блокада институција БиХ, као што ви дите и знате. Кад би ви хтјели да боље гледате са тим својим наочарама, онда би видјели да данас, прво у Дому народа, сједе посланици из Републике Српске, из СНСД и одлучују. То није блокада. Блокада је кад нисте тамо, кад не одлучујете, али овде се ради о карактеру – идемо тамо и говоримо наш став. И ја ћу бити тамо гдје будем морао на сједницама Предсједништва, имати тачно..

Рецимо, ја могу да не дођем на једну сједницу Предсједништва, а на другу ако не дођем, онда, по Пословнику о раду, Предсједништво може да одлучи са два гласа. Значи, ја се морам тамо појавити, ако се не појавим, они донесоше одлуку.

Према томе, ја ћу бити тамо, ја не блокирам, али имам право на свој демократски став.

Наш демократски став, господине, је ово што сам рекао и немојте нам подваљивати овдје. Ваша издајничка телевизија увијек шпекулише и није ово ваше питање, већ сте ви овдје инструисани да питате и знамо, тачно препознајемо да сте инструисани да баш то питате. 

Сви у Федерацији причају о блокади. Ми упорно говоримо да није блокада. И по свему ономе, по здраворазумском приступу, када би пришли, а ви то нећете, и ваша издајничка телевизија неће, јер сте инструмент бошњачке, босанске и муслимански политике – ви (показао прстом на Владу).

хттп://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 40

Оставите коментар
Name

Фунцкдаy

14.02.2020 17:33

И бас се насао поново Ковацевиц да поставља таква питања? Додиков одговор је био, узимајуци у обзир исту персону, висе него на мјесту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

14.02.2020 17:42

Који си ти пакшу

Name

Валтер

14.02.2020 17:43

Ојсссс Рудоња оооооо...

Name

16. Гарава

14.02.2020 17:56

Јесу сада сендвичи од ГМО састојака.....?

Name

Михајло

14.02.2020 18:13

Бурле лијецење па наравно дуготрајна казна у Фоцу.

Name

Ре

14.02.2020 18:43

Одвратан си! Знаци не смијес писнути јел такав зивот волис?! Пууу на ста је спао веци дио народа. Сути и не питај одмах си издајник и мета.

Name

Ја, ја.

14.02.2020 18:56

Није довољно да месар стави кравату и навуче одијело да би постао господин. Треба одрасти у господски обитељи, а прљави и крвави новци не чине господу.

Name

Ре

14.02.2020 19:02

Ти си један резимски послусник, који није у стању да мисли својом главом.

Name

РЕ фунцкдаy

14.02.2020 20:07

А сто га неби питао новинар је, а сто је баја исфрустриран то је његов проблем, а мозда и твој.

Name

Пејо

14.02.2020 22:00

Људи ста је овом рудоњи јели нормалан Какви муслимани какви бакраци Нормално му питање поставио Неконтам оволику мрзњу

Name

Добој

16.02.2020 11:11

Дудуков одговор није никада нити це бити прави, јер тај цовјек има дијагнозу психопате. А оцито и неки од вас који гласате за њега. Збогом Српска, зао ми је, увијек цес бити у мом срцу, али ја одлазим

Name

Судбина

14.02.2020 17:42

Бакинацки Баја је нервозан..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.02.2020 19:02

Он је досао у Лактасе, а има вровацко поријекло. Гдје се појави срамоти Лактасе.

Name

Прпа

14.02.2020 19:27

Ови амбасадори Квинте су за Лемија као пеницилин !

Name

Да

14.02.2020 21:56

Њему је пријетња сваки човјек који говори истину, као и сви људи који су свјесни оваквог накарадног стања, који су свјесни материјалне еволуције политичара на сцени,.., дакле, проблем су људи који мисле главом, а не по диктату, без обзира ко су.

Name

Бора Малешевић

14.02.2020 17:46

Од сировине друго и не очекујем, какав био такав и остао. Ал ' од јавности очекујем да учини све да новинар има заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

14.02.2020 17:47

Нема куда,он је незаустављив, ваља бранит милионе које је покрао!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

светска банка

14.02.2020 17:58

5 милијарди КМ је тежак.

Name

Максим

14.02.2020 17:47

Политицке структуре ове земље,имају ту срецу сто народи одавде се јос гусе у национализму,и сто им није први приоритет да зиве зивот достојан цовјеку,сто политицари врло добро користе, на све 3 стране,довољно је да баце кост, која је умазана национализмом, да се овај слудјени народ упеца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

14.02.2020 18:21

Свака ти част МАКСИМЕ, то је прави одговор за све што се догађа у Б и Х, док је нас будала лопови и ухљеби ће да владају, довољно је бацити кост ( националну ) о тобожем угрожености а је то ту....????

Name

Снежана Рељић

14.02.2020 17:52

Ретард у главу Бурле ко си ти да пријетиш и убијаш дјецу нашу ... стаће се и теби у крајј олошу ретардирани

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре снежана

14.02.2020 19:13

Приупитати и Жеки "Ко је убио Давида".

Name

земљишна мафија

14.02.2020 17:56

у РУГИПП-Геодетско-правној управи дилује земљишна мафија која књижи Додиковим кумовима државну земљу вредну десетине милона КМ. Иако им се суди, постављени су на високе позиције и тамо одлучују (Босиљка, Деура, Стојчин, Грул ...), поставио их Будо Станковић-кум, и дао сину на управу, који је приватизовао и промјенио дјелатност-Агенција за прометовање некретнина- "Будо и синови".

ОДГОВОРИТЕ
Name

АПНС-"Будо и син"

14.02.2020 18:30

Агенција за промет/продају државних некретнина и откуп софтвера - "Будо и синови".

Name

Боро Милић

14.02.2020 17:58

ЗЛОЧИН ПОТВРДУЈЕ ЗЛОЧИН...САМ СЕ ОТКРИВА КОЈЕ НАЛОГОДАВАЦ ПОКУШАЈА УБИСТВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сак

14.02.2020 18:28

Који бандит, а све је спреман да застити свој криминал и да настави свој пљацкаски поход. Свак му је крив ко другације мисли, лазе као пас, подваљује, прави криминалац! Ствара кризе и на њима опстаје, добр сарадјује са својим пајдасима Цовкетом и Бакетом. Права мафијаска хоботница!Они се право слазу и функционису на стварању криза. А народ нек гледа и гладује!

ОДГОВОРИТЕ
Name

не препадајте нам дјецу

14.02.2020 18:49

Текст под тачком 15. је узнемирујући за сваког нормалног човјека у БиХ (наравно, ако је то тачно) Господо политичари, или радите или се повуците и пустите друге да раде посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.02.2020 19:02

400.000 мање Срба за 12 година. Јос 12 година бит це јос за 400.000 мања мозда Јос и висе након 1 Марта ..Остаде око 400.000 Срба од којих 70% це бити старији од 50 година..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

14.02.2020 19:05

Људи, Миле има дијагнозу коју је јавно на суду показао. Од њега је сваста за оцекивати. Такви као он требају бити хоспитализовани, а не да доносе кљуцне одлуке за народ. Таргетирање новинара је његова специјалност. Он је науцио да око себе скупља послуснике и полтроне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Борац

14.02.2020 19:11

ПАКШУ,добро си.И то онај неопрани.Црвени пакшу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кик

15.02.2020 02:03

Миле воли Диско ..да се игра да стангама.

Name

Кум

14.02.2020 19:17

Болест је болест и кад се за то зна онда нетреба бити љут на такве изјаве него само залити особу која мисли да представља један народ.Љут треба се бити на народ који за такве јаднице гласа а ако су гласови украдени онда је и опозиција јадна сто то неце да гања до краја на било који нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

.....

14.02.2020 19:27

Дабогда им дјеца доживела све ово што ми трпимо од додика,пејове унуке,бисерке,па видјели како је то..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

14.02.2020 19:31

ДОДИК ИДИОТ НИЈЕ ДОРАСТО ЦОБАНУ , ИЗВИНТЕ ПОСТЕНИ ЦОБАНИ ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

14.02.2020 19:42

Која мржња немогу да верујем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре болан

14.02.2020 19:54

Осјетљив је на црвено. Иритира га, узбуђује и излуђује чак и 'црвена линија'. А тек кад испред њега замахну црвеним плаштом, или марамом, ван себе је, начисто побјесни. Па псује ли псује, дува и фркће, пљује и очима колута. Класични профил силеџије. А силеџије су, добро се зна, велики лажови и сиње кукавице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корлеоне.

14.02.2020 20:21

Додик је задмји цовјек који неком мозе реци да је издајник. Само ћу навест пар примјера у задњих неколико мјесеци који несумњиво представљају не издају вец велеиздају. Потписом реформи отворио је пут у Нато, у савјету министара Бошњацима је предао највазнија министарства, у безбједносним агенцијама на руководецим мјестима нема Срба, руководеци људи су опет Бошњаци. Ко је издајник и инструмент Бошњака, онај који им је све то препустио или онај ко на то указе? Нормални људи знају одговор а они други гласају за највеће Српско зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

2 окб

14.02.2020 20:42

Изацемо на границе али ако це изаци са нама и Митровиц Славко...Баја и син му Игор..Зељка и њена два сина и њен муж и наравно Мазалица..позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

14.02.2020 20:47

Па до јуце је била блокада,данас није Кад КВИНТА заквинта.Лаки је мало нервозан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дедер га

15.02.2020 16:12

Хм опет дедер га.

ОДГОВОРИТЕ