Амфилохије и Марковић на састанку о спорном закону

Ово је први састанак на иницијативу премијера поводом Закона о слободи вјероисповијести и увјерења и правном положају вјерских заједница након ступања Закона на снагу, саопштено је из Владе јуче

Регион 14.02.2020 | 14:04
Амфилохије и Марковић на састанку о спорном закону

Премијер Душко Марковић и митрополит Амфилохије данас у 11 часова почели су разговоре о Закону о слободи вјероисповијести.

Закон је усвојен крајем децембра прошле године, а његово повлачење тражи Митрополија црногорско-приморска. 

Поред Марковића, састанку у Вили Горица, у име Владе присуствују потпредсједник и министар полојпривреде и руралног развоја Милутин Симовић, министар правде Зоран Пажин, министар вањских послова Срђан Дармановић, министар културе Александар Богдановић и министар за људска и мањинска права Мехмет Зенка.

Из Митрополије је саопштено да састанку присуствују чланови Епископског савјета СПЦ у Црној Гори и ректор цетињске Богословије Гојко Перовић.

У Савјету су, поред митрополита Амфилохија, епископ будимљанско-никшићки Јоанике, захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, диоклијски Методија и епископ умировљени захумско-херцеговачког Атанасије.

Више новинарских екипа чека испред капије Виле Горица јер им није дозвољен ни прилаз згради.

Из Владе је јуче саопштено да је "ово први састанак на иницијативу премијера поводом Закона о слободи вјероисповијести и увјерења и правном положају вјерских заједница након ступања Закона на снагу". 

(Вијести.ме)

Коментари / 0

Оставите коментар