Тинејџер добио 12 година робије због убиства дјевојчице

Суд у Бечу осудио је јуче тинејџера Роберта К. на 12 година затвора због убиства седмогодишње дјевојчице које се догодило средином маја 2018. године, пишу аустријски медији.

Свијет 14.02.2020 | 08:47
Тинејџер добио 12 година робије због убиства дјевојчице

Већина од осам поротника закључила је да је Роберт К. одговоран за злочин.
Роберт К, као и убијена дјевојчица поријеклом су Чечени и живјели су у истој згради.

Дјевојчица се једног петка у мају 2018. играла, а неколико сати након што је породица није могла пронаћи, њен старији брат полицији је пријавио да је нестала.

Током ноћи полицајци су претраживали подручје. А у суботу ујутро када су комуналци истоваривали контејнер пронашли су мртву дјевојчицу. Убица, тада 16-годишњак, откривен је четири дана касније.
Истрага је показала да током убиства родитељи убице нису били код куће. Несрећну дјевојчицу Роберт К. је одвео у купатило гдје ју је ножем пререзао врат. Истражиоцима је рекао да није било неког посебног разлога због којег је убио те да је претходних дана осјећао бијес.

Током изрицања пресуде Роберт К. је био миран и непомично је слушао. На крају је само рекао: “Разумио сам.”

(Радио Сарајево)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реално

14.02.2020 08:08

Ако је тацно ово сто је написано, исти је требао добити дозивотну... Ово је психопата који це првом приликом поново исто урадити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

14.02.2020 08:17

Иако ова писање о овом трагицном догадјају траје двије године,јос ниједном није објављено ниста о породици у којој је растао овај несретник.

ОДГОВОРИТЕ