Велика побједа: Крајиновић у четвртфиналу

Одлична партија и пласман у четвртфинале. Филип Крајиновић се пласирао у четвртфинале АТП турнира серије 500 у Ротердаму, пошто је у два сета савладао Канађанина Васека Поспишила 6:4, 7:6.

Тенис 14.02.2020 | 00:07
Велика побједа: Крајиновић у четвртфиналу

Српски тенисер је одиграо одлично и заслужено стигао међу осам најбољих у Ротердаму. Чекао је прилику у првом сету, у ком је Канађанин сјајно сервирао. Њу је дочекао при резултату 4:4 и то две везане брејк лопте. Није их искористио, али јесте трећу која је уследила. У наредном гему Поспишил је имао чак четири брејк лопте, али их је све спасао Филип и искористио прву за сет и чини се тад преломио и меч.

Већ у првом гему другог сета Крајиновић је направио нови брејк и ту предност је држао до последњег гема. Кад је сервирао за меч, имао је проблематичну ситуацију, 15:40 али је спасао обе брејк лопте. Канађанин је добио и трећу брејк лопту, али ни њу није искористио, као и претходних шест. У тим тренуцима Поспишил је имао великих проблема са коленом, али као и да је то више збунило Србина и практично му је поклонио нову брејк лопут. Избацивањем лоптице у аут Крајиновић је поклонио први брејк Канађанину за 5:5 и велику драму у најави.

Иако је било видљиво да је овакав губитак брејка оставио трага на Крајиновићу, успео је да уведе сет у тај брејк. Крајиновић је први дошао до мини брејка, али му је већ у наредном поену узвратио Поспишил. Повео је и 5:3, али ни ту предност Филип није сачувао, јер је направио дуплу сервис грешку за 5:5. Поспишил је везао и трећи поен и други мини брејк и имао је сет лопту на свој сервис. Крајиновић је узвратио и драма се наставила. На крају, Србин је ипак успео да приведе меч крају, добио је тај брејк 9:7. У борби за полуфинале Крајиновић ће играти против Андреја Рубљова у петак, а у претходна два дуела оба тенисера имају по победу.

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар