ВСТВ именовао носиоце правосудних функција

Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине (ВСТВБиХ) данас је на сједници у Сарајеву донијело одлуку о именовању носилаца правосудних функција у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 13.02.2020 | 11:15
ВСТВ именовао носиоце правосудних функција

На нивоу Федерације Босне и Херцеговине, именовани су: Камберовић Хаџиефендић Шејла, на позицију судије Кантоналног суда у Тузли; Бараковић Сабира, на позицију судије Кантоналног суда у Тузли; Латифовић Фарук, на позицију судије Кантоналног суда у Тузли и Султанић Елис, на позицију судије Кантоналног суда у Мостару.

При доношењу Одлуке о именовању, ВСТВБиХ је узео у обзир критерије попут: стручног знања, радног искуства и радних резултата; стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери; способности да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обнаша дужности у оквиру функције за коју се пријављује; односа са радним колегама, понашања ван посла, професионалне непристраности и угледа.

При именовању, ВСТВБиХ примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих те поштује равномјерну заступљеност сполова.

Новоименовани носиоци правосудних функција ће ступити на дужност 1. марта 2020. године, саопћено је из ВСТВ-а БиХ.

Дводневна сједница ВСТВ-а БиХ је почела 12. фебруара.    

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЗНАЦИ ОНИ И ДАЉЕ РАДЕ ?

13.02.2020 10:25

БИСЕРА ЈЕ ЈУЦЕ ЗАБРАНИЛА ДАЉЕ АКТИВНОСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема гласања

13.02.2020 11:24

Откуд то сад. Јел Миле реко Срби не гласају у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

13.02.2020 15:42

ВИ СТВАРНО ПОШТУЈЕТЕ ЗАКОНЕ ПА ЧАК СЕ ПО ЗАКОНУ И ПОТКИВАТЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ