Покрет “Бањалука зове” у редовима опозиције

Након независних социјалиста у одборничким клупама градске скупштине сједе и одборници политичког покрета “Бањалука зове” а њени оснивачи некадашњи и НДП-овци Саша Лазић и Мирна Савић – Бањац су најавили да ће наредне суботе у културном центру Бански двору бити одржана конвенција ове нове политичке опције на којој ће бити промовисан њен програм.

Република Српска 13.02.2020 | 09:55
Покрет “Бањалука зове” у редовима опозиције

Ова промјена је најављена на јучерешњем засједању Скупштине града, а Савић Бањац је објаснила да иако она и Лазић дјелују у покрету “Бањалука зове”, остају у истом клубу Савез за промјене.

– Основали смо политички покрет и сматрали смо да у Скупштини не требамо дјеловати као независни одборници него да промовишемо овај покрет – рекла је она и додала да су о тој промјени обавијестили и руководство градског парламента.

Рекла је да је овај  покрет другачији у односу на друге политичке партије на овим просторима.

– Имамо тројно предсједништво јер желимо избјећи култ личности, да не његујемо једног лидера појединца, него да промовишемо велики број људи. Друга ствар је да нећемо имати чланске картице.

За нас људи нису бројеви и сматрамо да су наши чланови сви грађани Бањалуке, РС  и БиХ те шире који су се идентификовали са нама. Треће је да нам нико не треба да прилази ако сматра да би сутра имао неке бенефицијеј јер је са нама близак – рекла је она.

Када су у питању предстојећи избори рекла је да имају довољно кандидата да сами формирају листу али да још трају преговори са другим партијама.

– Оно што је сигурно то је да остајемо у опозиционом блоку, неће бити разговора са странкама које сада партиципирају у власти – нагласила је она.

Прије почетка јучерашњег засједања одборници су обавјештени да Дарко Милошевић и Милан Милаковић који је и потпредсједник Скупштине града у градском парламенту дјелују као Независна одборничка група Социјалистичке партије.

На питање да ли ће то посљедње дешавање утицати и како на рад владајуће коалиције у градском парламенту градоначелник и први човјек ГО СНСД Игор Радојичић је рекао да  прате дешавања у СП.

– Два одборника су независни одборници СП и то у овом моменту не изазива никакве друге промјене у скупштинаким клупама,  ствар је одборника какво је њихово политичко опредјељење. Када је ријеч о другим изабраним или именованим лицима мислим да би свака друга промјена и претумбација била сувишна.

Ми смо седам мјесеци пред крај мандата и било каква кадровска промјена у било ком смјеру је бесмислена – нагласио је он.

(Српскаинфо)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Валтер

13.02.2020 09:10

Вријеме је да ова корумпирана багра буде поцисцена. Градонацелнице Радојцицу,ста би са разбијеном миксетом? Каква си ти лазовцина!!! Видис Радојцицу ја цу кроз мој град Бањалуку смјети увијек ходати слободно и уздигнуте главе. А да ли цес ти то моци кад ова криминалана организација којој ти то припадас буде склоњена са власти. Бањалука је мали град.Мозда се и сретнемо некад.Питацу те и тад засто си лагао за унистену миксету !!! Поздрави и ону битангу Цавица.Ово и за њега вази !!! До "видјења" !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтере

13.02.2020 09:24

прескоцена терапија зар не?

Name

Гаги БЛ

13.02.2020 10:02

Подрска за ове људе...остали сте вијерни својој идеји,нисте се продали...сад заједно са Драском,Срсицем,Тривицком и осталима искреним опозиционарима да се скине ово зло у БЛ.Само напред!!!!

Name

црвени

13.02.2020 10:22

А гдје ми да смјестимо насег градонацелника. Јос је млад и много подобан..

Name

Скептик

13.02.2020 09:16

Хоће ли овај са слике, што сједи у првом реду, бити на оснивачкој скупштини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептику

13.02.2020 10:16

Де неписмени цитај ста писе у тексту, не лупај напамет.

Name

БЛ

13.02.2020 10:16

Браво! Напокон неко паметан ,млад и вољан да поцисти ову багру. Пуна подрска

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

13.02.2020 10:48

БРАВО!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

13.02.2020 10:58

Имал неко да бих несто радио у бл теско народу обицном све политицари И паметњаковици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин..ниси

14.02.2020 17:43

Црвени ,све си рекао за Снсд у БЛ.

Name

Грађанин

13.02.2020 11:58

Ово двоје људи се заиста боре за обичне грађане. Пружам им пуну подршку јер су заиста угрожени од полтрона у тој Скупштини. Када посматрате посланике тек онда видите колико је ту папака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

13.02.2020 16:10

Апсолутна подрска овим цасним и цеститим људима? Пратим њихов рад вец годинама,имају одлицну екипу људи! Јако цијеним ове људе јер имају свој став и не продају се црвеној секти!

ОДГОВОРИТЕ