Србији је мјесто на Европском првенству!

О „орловима“, Азару, Абрамовичу... Против Норвешке играмо пресудну утакмицу баража за Европско првенство, између осталог је нагласио бивши капитен српске селекције и рекордер по броју мечева за нашу репрезентацију

Фудбал 13.02.2020 | 07:20
Србији је мјесто на Европском првенству!

Прошло је годину и по од повлачења Бранислава Ивановића из репрезентације Србије. Од тада, па и раније, актуелни рекордер по броју мечева за национални тим (105 пута) није давао изјаве за медије, а сада - коначно је проговорио о „орловима“, Азару, Абрамовичу и препороду са Анчелотијем.

Истина, зид ћутања није пробијен за српске медије, већ је Бане причао за шпанску Марку.

Делује да уживате у фудбалу и не размишљате о крају каријере, иако ћете ускоро напунити 36 година?

- Амбиција да играте и освајате трофеје је можда и најважнија у фудбалу. Одувек сам говорио да у спорту број година није битан. Важан је само резултат. Ја сам и даље способан да се такмичим, осећам се одлично и ментално и физички. Задовољан сам, али морам увек да тражим више - поручио је Бранислав Ивановић, а пренео портал Моцартспорт.

Да ли сматрате да је ваша улога у свлачионици Зенита, због огромног искуства, кључна?

- Да, мислим да јесте. Моја улога у тиму није само да будем капитен екипе, већ много више од тога. Веома је битно у сваком тиму направити праву конекцију између младих и искусних играча.

Причате ли с младим звездама о свом искуству у Челсију?

- На почетку нисам много играо. Нисам имао велико искуство, тим је већ био створен. Код Аврама Гранта сам имао баш тешке тренутке. Већ у јуну је стигао Сколари и дао ми одређену минутажу. Затим је стигао Хидинк, који ми је много веровао. Дао ми је озбиљну шансу да се надоградим. Ипак, најбоље партије пружао сам код Анчелотија.

Пратите ли Челси сада када је за кормилом ваш бивши саиграч Френк Лампард?

- Он је права особа на правом месту. Ради фантастичан посао. Ако с Челсијем узме титулу и као тренер, онда му свака част.

Да ли размишљате о томе да и ви постанете тренер?

- Нисам сигуран. То је потпуно другачији посао. Све је другачије. Приступ, ментална и физичка припрема. Не желим сада о томе да размишљам, јер сам играч. Уговор ми истиче у јуну, али надам се да ћу наставити на терену, да ћемо се договорити.

Један од ваших бивших саиграча Еден Азар тренутно нема среће у Реал Мадриду.

- Вероватно није у добром физичком стању. Повредио се неколико пута од када је у Мадриду, али сви знамо да је он један од најбољих играча света. Без повреда би му било доста лакше. Желим му много среће и успеха. Реал Мадрид је највећи клуб на свету и другачији је притисак него у Премијер лиги. Он може да се суочи с тим проблемима. Потребно је само да га заобиђу повреде.

Дакле, мислите да он вреди онолико колико га је Реал платио?

- Имао сам срећу што нисам никад играо против њега. Уживао сам гледајући га на тренингу и мечевима у Челсију. Разносио је супарничке одбране.

Да ли је Србија спремна да се нађе на Европском првенству?

- Играмо против Норвешке пресудну утакмицу. Биће много тешко, али Србија заслужује да игра на Европском првенству.

Многи су сумњичаво гледали када се Абрамович појавио као газда Челсија, али други клубови су ускоро почели да следе сличан пример.

- За мене је он један од најважнијих људи у каријери. Стално ћу то да понављам, јер ме је подржао када сам стигао у Челси. Променио је свет фудбала. Веома је интелигентан, надам се да ћемо се ускоро видети на Стамфорду.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар