Стручњаци тврде да је вирус корона гори од тероризма

Корона вирус је "најгори непријатељ којег можете да замислите" и представља вец́у глобалну претњу од тероризма, упозорила је Светска здравствена организација (СЗО).

Свијет 13.02.2020 | 07:14
Стручњаци тврде да је вирус корона гори од тероризма

Учесници ће покушати и да утврде прави извор инфекције, размене биолошке узорке и делове генома вируса.

Они ће, наводи АП, покушати да утврде који приступи делују довољно обећавајуће да би се прешло на наредни корак, односно на тестирање над људима како би се видело да ли ти приступи заиста функционишу.

- Предност дајемо ономе што је стварно хитно, ономе што апсолутно морамо да знамо да бисмо се борили против епидемије, да развијемо лекове, вакцине - рекла је копредседавајућа састанка, специјалиста за вирусне болести у француској истраживачкој институцији ИНСЕРМ Мари Пол Кини.

За сада нема доказаних начина лечења или вакцина за нови вирус, од којег је преминуло више од 1.100 људи, већином у Кини, док је више од 43.000 широм света заражено.

И док је неколико лабораторија открило тестове за вирус, не постоје брзи начини за давање дијагнозе, а за резултете је потребно време.

Нови биланс указује на успоравање заразе?

Претходно је саопштено да најновији биланс преминулих од вируса корона на копненом делу Кине износи 1.113 што је за 97 више него претходног дана.

Како је саопштено из кинеске Националне комисије за здравство - број нових заражених пацијената најнижи је од јануара.

Широм копненог дела Кине, потврђено је да је 2.015 случајева нових оболелих и то је најниже од 30. јануара када су била 1.982 потврђена пацијента.

Случајеви су такође пали на најнижи ниво у неколико последњих недеља у провинцији Хубеј, где је епицентар заразе.

Највец́и кинески медицински стручњак за епидемију, Жонг Наншан, рекао је у уторак да у неким провинцијама пада број нових случајева и да ц́е епидемија достиц́и врхунац у овом месецу.

- Надам се да ће ова епидемија бити завршена можда у априлу - рекао је Жонг Ројтерсу.

Али други стручњаци кажу да не треба пребрзо закључивати.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Рв

13.02.2020 07:04

Нормално да је гори, па они су га и измислили (произвели).

ОДГОВОРИТЕ
Name

13.02.2020 07:10

НЕКА ЈЕ ГОРИ ОД ТЕРОРИЗМА БАР НЕЋЕ БИРАТИ КО ЈЕ ВОЂА, КО ЈЕ ЋЕЛО, КО БОГАТ А КО СИРОТИЊА, БАР ЋЕ НАС ВИРУС ИЗЈЕДНАЧИТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

13.02.2020 07:29

корона је мала маца на ове насе политицаре из све три конфесије нека дојде овамо дацемојој ово насе руководство од рс и фбх и сво руководство тамног виласета дасе једном ослободимо од њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

А колико је тај вирус

13.02.2020 10:04

Ослабио кинеску економију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

13.02.2020 19:06

"Свјетска" здравствена организација у рукама америчке фармако мафије.

ОДГОВОРИТЕ