Сахрањен Коби Брајант заједно са ћерком Ђијаном

Чувени НБА кошаркаш Коби Брајант сахрањен је заједно са ћерком Ђијаном на приватној церемонији у Лос Анђелесу, јавило је неколико тамошњих медија.

Свијет 12.02.2020 | 07:06
Сахрањен Коби Брајант заједно са ћерком Ђијаном

Сахрана је била затворена за јавност, а присуствовала је само породица славног кошаркаша.

Познато је и када ће бити уприличен јавна комеморација, симболично 24. фебруара по броју који је Брајант носио током другог дела своје, 20 година дуге каријере.

Комеморација ће 24. фебруара бити одржана у Стејплс центру тако да ће навијачи тада моћи да одају пошту легенди свог клуба.
- Ми смо град у ком људи верују једни у друге. Верујемо у нешто веће од себе самих. Урадићемо апсолутно све да омогућимо да свако ко пожели може да дође - обећао је градоначелник Лос Анђелеса Ерик Гарсети.

Да подсетимо, Коби Брајант и тринаестогодишња Ђијана су настрадали у трагичној хеликоптерској несрећи заједно са још седморо људи - Кристином Маузер, Џоном Алтобелијем, Алисом Алтобели, Кери Алтобели, а ту су били још и Пејтон Честер, Сара Честер и Ара Зобајан.

Трагедија се догодила у недељу 26. јануара када је хеликоптер у ком се налазило девет људи кретао ка Таузенд Оуксу и Мамба спортс академији на кошаркашки турнир Кобијеве ћерке. Хеликоптер је тада у Калабасасу ударио у брдо, срушио се и одвео у смрт Брајанта и остале путнике.

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар