Јовић након другог гола у Реалу тема у шпанским медијима

Лука Јовић је после другог гола у дресу Реала и даље тема у шпанским медијима.

Фудбал 11.02.2020 | 22:40
Јовић након другог гола у Реалу тема у шпанским медијима

Лист "Ел Паис" донео је текст у којем се анализира учинак играча Реала, који је један од 13 фудбалера краљевског клуба који су се уписали у стрелце у последње четири недеље.

Јовићева прва полусезона у дресу Реала није била лака, а Бен Манга, директор одсека за праћење талената у Ајнтрахту из Франкфурта, затражио је од шпанске јавности да буде стрпљива са српским играчем.

"Он је права деветка, изразит финишер. У његовој генерацији нема никог ко је тако добар пред голом. У Португалу, тренери су имали другачије идеје, он није имао поверења у њих. Није ушао у тај ритам, није ништа функционисало", каже Манга.

Почетак у Ајнтрахту такође није био лак.

"У почетку смо му говорили да мора да буде стрпљив. Требало му је више од пола године да се прилагоди. Морате да имате на уму да је дошао у страну земљу, у којој се говори језик који не познаје, где су другачији захтеви игре и где нема пријатеља. У фудбалу је данас тако да младима не дајемо много времена. Ако не постигне четири гола на четири утакмице, са ценом која је плаћена, одмах мислимо како неко не вреди. Ипак, није новац тај који постиже голове", упозорава Манга.

Зинедин Зидан је недадвно рекао да нема разлога да Јовић не успе.

"На тренингу, невероватно је ефикасан. Прави је финишер. Сви виде огроман потенцијал у њему", рекао је Француз.

Са тим је сагласан и директор за таленте у немачком клубу.

"Ако буду пазили на њега и ако га Зидан буде охрабривао, давао му 20 минута или пола сата, потом да игра цео меч, не сумњам да ће бити успешан и у Реалу", закључио је Манга.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар