Шаровић: Нема коалиције са рушитељима СДС-а

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић поручио да њихови партнери могу бити само они који дијеле принципе СДС-а.

Република Српска 11.02.2020 | 14:16
Шаровић: Нема коалиције са рушитељима СДС-а

“У том смислу, они који не редефинишу ставове не могу бити партнери са СДС-ом. Нема ни компромиса ни договора са рушитељима СДС-а. Они који мисле да могу рушити СДС, зашто би ми с њима ишли у коалицију.

Онај ко нађе заједнички језик са нама, може нам бити партнер. Једини изузетак од овог става може бити општина Сребреница гдје ћемо гледати да окупимо што више странака и дамо заједничког кандидата али не на начин да нам неко издиктира кога ћемо предложити”, казао је предсједник СДС-а.

Поручио је да је “можда дошао ред да СДС предложи кандидата” и да се око њега се окупе.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић данас је на конференцији за медије говорио о плановима странке за наредни период те казао да ће СДС подржати измјене Изборног закона у одређеној мјери. Шаровић је казао да су потребне “мале измјене за велики успјех”.

“Само да кажем да СДС подржава, говорим о Изборном закону и актуелној теми, дакле подржавамо одређене напоре да дође до измјене изборног законодавства иако улазимо у један критични период и све оно што може да се заврши то је период у наредна 2-3 мјесеца и послије ће бити касно. Мој став је да су потребне мале, нужне измјене за велики успјех.

Велике измјене и задирање у Устав и много одредби је губљење времена. Што се тиче СДС-а ту се ради о 4-5 питања за које се чини да се може обезбиједити довољна парламентарна величина да добијемо негдје на прољеће измјене и допуне изборног законодавства које би у једној мјери повратиле повјерење грађана у изборни процес”, казао је Шаровић.

Појаснио је о којим се измјенама тачно ради.

“То су измјене за које процјењујемо, то је прије свега припадање мандата странци а не појединцу, питања која се односе домена електронског надзора и скенирања гласача и реформа гласања поштом и све ове одредбе у досадашњем закону су до сада биле одлична платформа за изборну корупцију која је присутна годинама у БиХ”.

Такође, говорио је о НАТО путу БиХ те казао да је и на сједници НСРС постало јасно да је очигледан и “тихи улазак Републике Српске у НАТО”.

“Друго питање које желим да обновим поново, то је питање увођења у НАТО и ову велику националну грешку и издају, СДС неће опростити актуелној власти и кључном човјеку, господину Додику. Мислим да тај тихи улазак у НАТО је већ сада потпуно очигледан и ускоро ће кренути упис перспективне војне имовине као једно од питања на која се обавезао”.

“Мислим да ће све доћи на наплату оним факторима који су преварили цијелу једну нацију и једну републику зарад интереса који не би требали бити на том нивоу да се жртвује национална сигурност и безбједност и одлуке које су дубоко укоријењене у свијести цијелог нашег народа”.

Шаровић је казао да ће СДС у наредном периоду наћи партнере и прикупити довољан број потписа за сазив посебне сједнице НСРС.

“Ми ћемо као СДС кренути у даље активности и наћи ћемо партнере и прикупити довољан број потписа да сазовемо сједницу НСРС. Са тим активностима ћемо кренути ускоро јер нисмо могли убиједити колеге из НСРС да на наш захтјев закаже сједницу и о томе разговарамо имајући у виду да је расправа прије два мјесеца била потпуно изрежирана и документима и представом у којем правцу иде РС”.

Предсједник СДС-а је казао да се мора рећи цијела истина јавности и да “они који се представљају као национални хероји су обични лажљивци”.

“Оно што желимо да постигнемо јесте да јавност има пуну истину о овом питању јер се користе лажи и манипулације. Морамо да кажемо ‘Да, БиХ је у МАП-у која је одређена Програмом реформи”, да их именујемо и кажемо да су нас слагали и злоупотријебили НСРС, а у суштини кроз лажи желе себе да прикажу као националне хероје.

Не, они нису хероји, они су обични лажљивци, који су посегнули за тако крупним питањем да преваре један цијели народ. Ако то успијемо, мислим да је то велики успјех. Градити политику водеће странке на лажима о тако крупним питањима, наши грађани и ви новинари требате да знате истину. Ви се борите за истину, можете некога симпатисати, али сте ту да се борите за истину”.

На питање како коментарише одлуку Уставног суда у вези са пољопривредним земљиштем са сједнице у петак, истакао је:

“Ако ме питате, ја сам шокиран, морам признати. Толико сам изненађен да је одлука непримјетно прошла у јавности у РС и да није било снажнијих коментара на такву одлуку и издизања тог питања у неке приоритете. То није тако безазлено, напротив, то је показатељ нечег већег што сутра може доћи на дневни ред”.

(БН) 

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

Ад

11.02.2020 13:52

Навалио си а ниста не мозес доказати. Охлади мало и гледај на своју странку која це ускоро остати без познати цланова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

11.02.2020 14:16

Ре Ад, А твоји ће на робију, кад тад. Можеш им носити сендвиће у затвор јер и тебе су они хранили ових година... Хахаха

Name

Ре ад

11.02.2020 14:37

Потпуно си у праву. И овај Саровиц је мудров. Као само он у овој дрзави не зна и нема информацију гдје је Мициц био.

Name

Подрска

11.02.2020 14:43

Огромна и нас који нисмо до сада гласаци из наведених разлога, а сада се укљуцујемо.....

Name

ВРС

11.02.2020 14:53

Тако је Миркане!!! Бурле мисли ако купи папке купио је и гласаче... ееее то ће се показати сад на локалу!!! Никад веће незадовољство није било међу обичним народом ,а долазак Вукана, Јелене и Драшка и нова енергија уљева поверење код нас обични смртника а код њи немир и панику!!!

Name

Ре

11.02.2020 14:59

Ад, све је доказано у НСРС, само вама испраних мозгова се не мозе доказати. Обмањен је српски народ од стране резима кога ститис. НСРС добила половицан докумнт, тј.фалсификат.

Name

Р Е

11.02.2020 15:06

Нису битни познати цланови неке странке, вец постени, искрени, људи који раде за народ а не за себе и своје интересе. Странкама и народу су потребни искрени политицари, којим це на првом мјесту бити интерес народа и дрзаве а не лицни интересе и криминал, корупција и њихово милионско богатство.

Name

Ас

11.02.2020 15:18

Ре зар си ти толико луд да не видис да Саровиц настоји да буде у првом плану и ударним вјестима. Вукота се извуко а њему дао вруце кромпире.

Name

11.02.2020 15:29

Вецег демагога од саровица нема,врацај се вукота

Name

Пера

11.02.2020 17:24

Без познати, класицан Додиков кадар.

Name

Ре

11.02.2020 20:21

А ко су познати цланови лопина стогодисњак Мицо Мициц а јест и струцњак нема даље обер љаксе

Name

Мико

11.02.2020 20:54

Шаровић, Знамо се, немој само о поштењу! Ово нема везе с политиком, јер бити политичар то је, немати образа!

Name

Одлука

11.02.2020 21:06

Тако је Саровицу, ко сруси РС нема прице с њиме!

Name

Еxперт

11.02.2020 21:45

Морамо писати истину, Мицо Мициц вец дузи период не постује странацку дисциплину и он је увијек вагао ситуацију, како би остао на политицкој позорници. Док је јос био Предсједник СДС-а Вукота Говедарица доводио га је веома цесто у сврсен цин са својим одлукама, исто као сто је радио самовољно док је био Босиц на целу странке. Цуди ме блага реакција Мирка Саровица на овакво отворено суровање Мице са Додиком и СНСД-ом. Морат це се кад тад расцистити ситуација и видјети јавно јели Мицо Мициц цлан СДС-а или има намјеру приступити Додику. Сто прије Саровиц то ријеси, имат це мање опструкција у Главном одбору.

Name

Милан

12.02.2020 02:33

Бити мислеце бице а не поданик је обавеза....

Name

Боб

12.02.2020 05:14

Ста са Мицом????

Name

ко зна зна

12.02.2020 14:14

Хајде Мирко,олади,богат си и пребогат,знају сви.А и никад ниси освојио локалне изборе ту гдје зивис.Зато сто људи знају колико си прикривено корумпиран.

Name

Лауфер

11.02.2020 14:07

Због твојих дугогодишњих сарадника, ''моралних громада'', имаћеш хладан туш у Октобру. Није проблем за тебе него за народ због још једне пропуштене прилике. Или сте безобразни или никако да схватите да вас отрцане старкеље народ не жели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуцањ у празно

11.02.2020 14:13

А ко вам је коалициони партнер у Добоју?! Тај це вам бити и и Бијељини. Коме ли ти мудрујес?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

11.02.2020 14:19

за Ра.Хајде Додикови малоумници одморите мало бар један дан.Неморате баш сваки дан зарадити сендвић.А и глупи испадате што и јесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xXx

11.02.2020 18:18

Па Зв је највече упориште снсд-а. Гладни је покрао 80% гласова уз помоћ "народа".

Name

Уз помоц

11.02.2020 20:30

Бројаца и комплет организоване пљацке.

Name

Миса

11.02.2020 14:19

Де лубино дај свој план програм идеју а не трац трац и трац. Мени се цини да сте избледели посто кад сте били на власти ниста не урадисте. Пустили сте тог брљу Станивуковица да вас вода као телад. Ста доцека СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

11.02.2020 14:32

Мирко је за мене велико разочарење. Пуно прича, али нигдје дјела...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви Бијељина

11.02.2020 14:35

Бас си ти неки фактор да постављас услове.Само оптузбе без доказа и никаквог плана ни програма.Није ни цудо сто вас људи напустају.Сва ти се политика заснива на кукању.Говедарица је бар имао визију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

11.02.2020 14:36

Како нема? Па с ким сте у коалицији у Добоју него са снсд. Е мој Саровицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

11.02.2020 14:38

ТАКО ЈЕ, ВЕЛЕИЗДАЈНИКЕ У СТАРТУ ЕЛИМИНИСАТИ И ПРАВИТИ ПРОВЈЕРЕНУ, ЧВРСТУ, ПАТРИОТСКУ, НЕКОМПРОМИТОВАНУ КОАЛИЦИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.02.2020 19:48

Па ,то вичете већ 20 година...хахахахаха !

Name

СДС Бијељинац

11.02.2020 14:40

Потпуна подршка Шаровићу и категорично сам против Миће Мићића предлога да са СНСД-ом разговара сада на крају када је град изграђен,уређен и када је од вароши постао један од градова са највећом инфраструктуром и у који људи долазе да живе.Сада би СНСД да са СДС-ом разговара о заједничкој сарадњи а све ове године је пљувао по СДС-у и био против сваке одлуке која је долазила од СДС-а Бијељине и скупштинске већине.Нека хвала ја нећу да будем гласачки папак СДС-а да би Мићо и Додик аутопут-ортаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лало

11.02.2020 14:44

Моћица је паразит Снсд-а, уништио СДС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин

11.02.2020 14:45

Ти Шаровић не можеш да се обрачунаш са малим мишом Бјелицом а нешто причаш о Додику, Мићићу и другим дииктаторима који су државу претворили у приватни посјед и који су што се тиче тебе не додирљиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док

11.02.2020 14:52

Подрска за Саркета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слвл

11.02.2020 14:53

Е мој Миркане твој највеце проблем је Мицко ни како са њим нит без њега а странка тоне ли тоне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вито

11.02.2020 15:08

Мирко, борите се за промјене изборног закона и готови су, они нису добили изборе, већ су покрали и краду већ три, четири изборна циклуса, а помогли су им и ЦИК, а уз одобрење медј. заједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоки

11.02.2020 15:14

Болан, лупаш једно те исто Досадио си нико те више не доживљава поготово СДС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал

11.02.2020 20:04

А јесте досадни, колико вас плаћају за овако глупе коментаре.

Name

Милан

11.02.2020 15:17

Шаровић је веома паметан и мудар политичар.Нема коалиције са оним који би због свог интереса покушали коалицију са СДС. НЕ НЕМА КОАЛИЦИЈЕ СА ТАКВИМ. ШАРОВИЋУ ИМАШ ПОДРШКУ ОД СВИХ ПАТРИОТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11.02.2020 17:09

Саровицу отјерај висе мицу и његове сараднике. Понасају се као да је све ово цацевина. Доста висе омаловазања народа. А прво види мицин имовински картон и његови близи сарадника.

Name

Освит

11.02.2020 16:55

Добро питање новинара о одлуци Уставног суда о пољопривредном земљисту .Оно показује колико се наси политицари баве политиканством, собом и својим привилегијама а најмање оним у сто се заклињу Републиком Српском.Република је изгубила власниство над земљистем ,воденим токовима ,по логици изгубили су и право на изградњу хидроцентрала ,као посљедицу управљања воденим токовима БиХ. Наси бајни политицари суте и сутили су цитаво вријеме од кад је апелација поднесена. Питање је да ли они знају несто о томе и они и њихови сарадници и дрзавни циновници јер се памет вец одавно казњава у овој земљи и протјерује и из институција и из јавног зивота. Зар сте мислили да се у правне битке мозе са купљеним дипломама,поданицима и послусницима.Само будале могу мислити да цемо униставајуци друство у цјелини сацувати Републику.Ако сте мислили да је то само територија, сад ни то немате. Умјесто да се бавите развојем јединим нацином да сацувате Републику Српску и њен људски ресурс ви ово мало сиротиње сто је остало упорно саљете по барикадама у сукобе и у земљи и у сусједству. И онда су се сви уортили против нас па и она половина насег народа која је побјегла и бјези из ове земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роб

11.02.2020 18:11

Нешта паметно дапрочитам данас.

Name

Рв

11.02.2020 16:59

Мирко са мном ћеш лако, али договори се ти са тим твојим из СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

11.02.2020 17:59

Тако је Мирко. Ко руши СДС државотворну странку руши и Р.С. Доле лоповска и издајничка власт одметнутих црвених кмера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

11.02.2020 19:29

Ајде Шаровићу на спавање касно је.

Name

Цедо

11.02.2020 20:18

Никицу једино ти мозес растјерати ову багру у СДС-у ,уз тебе је твоје Црњелово.Мицу криминалалца одмах избацити из странке.Он би продао своју дјецу за интерес.Сјетите се 90-ти кад је Цвијетин био предсједник СДС и ста је СДС био тада а сад лакрдија од странке са Мицом криминалцом.

Name

У памет се Мирко

11.02.2020 20:13

Прво поцисти у свом двористу па онда буди "цврст" и "одлуцан", јер овако како јесте кад на гласацком листицу заокрузим СДС не знам јесам ли гласао за СДС или СНСД јер вам Додик одмах након избора " покупи" пола посланика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

11.02.2020 20:23

Мој Шаровићу вас руши Пдп годинама да им није вас и шлепања уз вас давно би се угасили и сад играте како они свирају и убијају појене док ви тонете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.02.2020 23:01

То изгледа сви виде осим сдс-оваца

Name

Вупер

11.02.2020 20:31

МИЛЕ ЈЕ РЕКАО ДАВНО ДА ЋЕ УНИШТИТИ СДС, ЈОШ ИЗ ДОБС КАД МУ ЈЕ КАРАЂЗИЋ ОТЕО ЦИГАРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИМПАТИЗЕР СДС-а

11.02.2020 21:23

Преговарати и правити евентуалне коалиције са свима осим са СНСД-ом."Од старог непријатеља(политичког) нема никад новог пријатеља."

ОДГОВОРИТЕ