Џенан оплео по Беовизији: Жири мора бити мало стручнији!

Наш познати певач Џенан Лончаревић, пре неколико дана је објавио нову нумеру која носи назив "Дуга". За својих 12 година, колико је на музичкој сцени, постао је препознатљив првенствено својим гласом и емотивним баладама.

Забава 10.02.2020 | 21:44
Џенан оплео по Беовизији: Жири мора бити мало стручнији!

Ипак, спот је нешто другачији од онога на шта смо навикли од њега.

- Већину људи у споту знам, а неке сам тада упознао. Било је битно наћи различите профиле људи различитих доби, различитих приказивања осећања пред камером која стоји укључена све време, а они у камеру певају песму коју сам ја већ отпевао. "Дуга" има јаку поруку, и требало је то описати у камеру, а не нацртати људима. Идеја је била моја да спот буде такав - рекао је Џенан. 

Џенан нам је причао и о својим почецима, и сматра да је у време када је он почињао каријеру било много лакше него данас:

- Много је лакше било него сада свим овим људима који покушавају да буду у центру пажње. Ја сам ишао нормалним степеницама, нисам прескакао ниједну, чак сам ишао и уназад - рекао је Џенан и додао:

- Да се разумемо, ја никога не вређам овим што мислим. То је лично моје мишљење. Немам ништа против свега овога што се дешава, изузев тога да се даје много на значају свему ономе што је недолично, непримерено. Даје се на значају текстовима који апсолутно нису за нове генерације које долазе, а ни за нас који живимо музику. Ту не постоји ни слово од музике. Ја то јасно и гласно причам, други не причају да им не би замерили. Даје се на значају онима који се данас називају медијским личностима, а по страни се ставља она фина, учтива музика која је написана. Ми који смо музички писмени смо у мањини, ми који можемо да прочитамо оно што је записано - рекао је Џенан између осталог.

Прошле године Џенан је био један од такмичара на Беовизији, те су га тако многи очекивали и ове године. Ипак, није тако.

- Нема ме и неће ме бити. Ако руководство које води Беовизију, тј. Евровизију буде сматрало да ја треба да представљам своју земљу и добијем позив, онда ћу ићи. Нећу се више такмичити, доста ми је такмичења. Дефинитивно људи који жирирају на Беовизији морају бити мало стручнији, част изузецима - рекао је певач отворено.

Извор: Србија Данас /Ало Фото:Ненад Вујановић /СД

Коментари / 0

Оставите коментар