Певаљка, мајка, спремаљка: Идем и скупљам смеће по улици!

Нада Топчагић присетила се како је њен живот изгледао када је дошла у Београд, те је за Српски телеграф открила да је била станарка у кући једне породице на Вождовцу.

Забава 10.02.2020 | 19:22
Певаљка, мајка, спремаљка: Идем и скупљам смеће по улици!

Певачица је признала да се срамила свог заната, па је рекла да је медицинска сестра јер се плашила да ће јој дати отказ и истерати је на улицу.

- Када сам дошла код њих да станујем, нисам рекла да сам певачица. Ја сам тада рекла да сам медицинска сестра. Било ме је срамота да кажем да се бавим певањем. Онда сам свако јутро када се иде на посао, одлазила у дом здравља на Вождовцу. За то време сам седела на Аутокоманди у парку. Плашила сам се да ће ми дати отказ. Да ми неће дати код њих да станујем.

Зар је у то време била толика брука бити певачица?

- Мене је било јако срамота. Бити певачица за мене је био ужас. Ја сам се много мучила. Имала сам пара само да платим тај први месец станарине. Ја нисам фактички имала шта да једем. Испада да сам ја велика мученица, али ја сам сама себи то наметнула. И онда ради, мучи се. Мени ништа није тешко. Па ја своју зграду сама чистим. Идем по својој улици и скупљам смеће.

У животу су те стрефиле разне недаће, али твој ведар дух не јењава. Како успеваш да останеш најпозитивнија особа на естради већ 30 година?

- Без музике не бих могла да живим, можда ми је Бог ускратио многе ствари из њему знаних разлога, али није енергију. Ја у свакој невољи пронађем зрно хумора и превазилазим све то јако брзо. Без љубави и музика не бих могла.

Шта кажеш за ове певаче данас који све плаћају, почев од прегледа на Јутјубу, да би били популарни?

- Најважније је да човек живи у складу са својом природом. Постоје много лакши путеви да се скрене пажња, да их не наводим. Ако продаш свој живот, ти си актуелнији. Нећу да певам глупости, нећу да певам песме које не волим. Бити свој је данас домаћи задатак. Неки људи се понашају надобудно јер су тренутно актуелни. Умишљени су само они који су се јуче испилили. Заборављају да је поента трајати. У једном моменту си актуелан, када прође твојих пет минута, ти више не постојиш. Уколико си личност, ако неко време не радиш, не заборављају те.

Прва си прошетала индигоплаву боју косе, а данас се неке твоје колегинице бусају да су оне прве. Шта кажеш на то?

- Ја сам носила индигоплаву боју прва, разне плетенице. Ја на то не обраћам пажњу. Што би рекао Ђогани, "Зна се ко је био први". Упамтило се да сам у споту са песмом "Морнари" имала љубичасту косу.

Извор: Ало/Телеграф.рс Фото: Ало

Коментари / 0

Оставите коментар