Милионер позвао бескућнике да живе са њим

Тери Мекгрејт, агент за некретнине, у својој луксузној вили од 4 милиона долара у Пијемонту, угостио је брачни пар бескућника, Грегу Данстона и Мери Мекнајз, како би показао другима да људи са улице "нису заразни".

Занимљивости 09.02.2020 | 17:17
Милионер позвао бескућнике да живе са њим

Мекгрејт је брачном пару дао део свог имања, након што је видео причу која је о њима објављена у "Сан Францисцо Цхроницле" у јануару 2019. године.

Новинар Отис Тејлор написао је причу о тешком животу овог пара, а Данстон је имао здравствене проблеме.

Оно што ме је заинтригирало и натерало да их позовем код себе је љубав између њих двоје, која је успела да опстане у вероватно једној од најсуровијих средина на свету - рекао је Мекгрејт за АБЦ Нигхтлине.

Он је додао да се нада да ц́е тај потез помоц́и у разбијању предрасуда коју многи имају о бескуц́ницима.

- У нашој природи је да се склањамо од такве врсте проблема. Зато што скрец́емо поглед са њих, они остају у позадини свакодневице. Лакше је проћи поред њих и не погледати их - рекао је хумани агент.

Бескућник Данстон је бивши чувар, а његова жена Мекнајз је бивша касирка која има сертификат за помоц́ника медицинске сестре. Деценију су живели на улицама Окланда у Калифорниј. Тамнопути пар се суочио са препрекама када су се преселили у крај, који махом насељавају богати људи беле пути.

Дунстон и Мекнајз рекли су да су срећни што је живот на улицама сада иза њих.

Не желим да живим на улици. Волим пуно да кувам и све што сам желела је кухиња, кревет и туш - рекла је Мекнајз.

Када се уселио у Мекгрејтову куц́у, Данстон је рекао:

- На улицама је пуно људи, али они немају избора. Ми никада нисмо ни сањали да ц́емо живети у Пијемонту.

Агент који их је збринуо, рекао је да су они "сада породица" и да могу да остану у његовом дому колико год желе.

Нема шансе да их пустим да се врате на улицу. Вец́ина људи који ме добро познају знају да их никад нец́у избацити из куће - рекао је. Тери их је чак бодрио да се запосле, уместо да волонтирају. Чак су снимљени како размењују своја искуства и уче једни од других.

Бескуц́ништво у Калифорнији чини више од петине целокупне популације бескуц́ника широм САД.  У децембру су калифорнијски званичници најавили планове за усмеравање 12 милиона долара новца за збрињавање бескуц́ника.

Истраживање Гардијана утврдило је да се бескуц́ништво повец́ало за 16 одсто у Лос Анђелесу, 17 одсто у Сан Франциску, 42 одсто у Сан Хозеу, 47 одсто у Окланду и 52 одсто у округу Сакраменто.

Извор: Телеграф.рс/Даилy маил Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар