Правду за Џенана и Давида тражило хиљаде људи

Муриз Мемић, отац убијенг Џенана Мемића, говорио је данас на протестном скупу испред Народног позоришта у Сарајеву, којем је присуствовало више од хиљаду људи који су тражили правду за Џенана али и Давида Драгичевића.

Босна и Херцеговина 08.02.2020 | 15:41
Правду за Џенана и Давида тражило хиљаде људи

"Ја сам један обични човјек који тражи од државе да открије убице и каже ко је убио мог сина. То је дужност државе. Ова борба неће бити узалуд, ја никада нећу стати јер знам истину", казао је он на почетку свог обраћања.

Он каже да се у случају "Џенан Мемић" за четири године по други пут десила ослобађајућа пресуда.

  

"Далида Бурзић није рачунала на то да ће наићи неки поштени судија Игор Тодоровић. Треба нам пет таквих и не би се ово дешавало. Али, према мојим информацијама, овом човјеку је стављена мета на главу и сада њега прогањају", поручио је Мемић.

Казао је да ће због Џенана Мемића остати достојанствен, а тужиоцу у овом предмету Сеаду Крешталици је поручио "немојте погнуте главе прелазити улицу да би ме избјегли".

 

"Ја још увијек вјерујем главној тужитељици Гордани Тадић. Али до мене су стигле страшне вијести, а то је да се из ВСТВ-а ургира да се ова истрага заташка. Мевлудин Халиловић је као помоћник министра изјавио да се ради о убиству, а када је постао комесар рекао је да је то саобраћајна несрећа. Је ли то та цијена", упитао је он.

Мемић је на крају поручио да треба отјерати криминалну хоботницу "јер они сами неће отићи, ако се ми не пробудимо, јер они једне друге покривају".

"Џаба се подносе пријаве ВСТВ-у. Тегелтија мисли да је недодирљив. Након ове посљедње пресуде ја се више не осјећа, сигурно. Ни ја ни Ифет ни ико. Нису проблем убице, проблем су саучесници. Ја сам овим не могу живјети, али ћу на крају морати узети правду у своје руке", казао је Муриз Мемић поручујући да ће бити још протеста.

 

(БН/Клиx)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Гоца

08.02.2020 15:14

Правда за Давида и Дзенана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

08.02.2020 16:00

Богами и у сарајеву најмање сарајлија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

08.02.2020 16:56

РЕ РАЛЕ СИГУРНО ЕМИГРАНТИ ,ЈЕСТЕ ВИ МАТИЦАР УСАРАЈЕВУ , ИЛИ ЛУКАЦЕВ ИЗАСЛАНИК ,

Name

Мајка

08.02.2020 17:01

Бог и добри људи с вама добри, упорни и достојанствени људи. Правда! Правда за све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АП

08.02.2020 20:59

Правда за Дзенана и Давида!!! Правда за сву дјецу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вера

08.02.2020 21:14

Колико је суза ових родитеља уграђено у "викендицу" Милана Тегелтије? Колико ће још пута узјахати неког слона захваљујући палој крви Дзенана Мемица и њему сличних? А бори се да добије дијете.

ОДГОВОРИТЕ