Кућни љубимац током игре запалио дневну собу! (ВИДЕО)

Запослени власници кућних љубимаца принуђени су да их оставе у кући током боравка на послу. Животиње без надзора могу створити огромну опасност и угрозити сопствену безбедност.

Занимљивости 07.02.2020 | 20:35
Кућни љубимац током игре запалио дневну собу! (ВИДЕО)

Снимак из дневне собе куће у Новом Мексику открива да је пожар изазвало деветомесечно штене. Ватрогасна јединица округа Лос Аламос снимком је упозорила грађане на опасности које прете када се љубимци оставе без надзора. Штене по имену Кахуна играло се са псом Пејџом, када је оборило даску за пеглање претрпану стварима.

Даска је пала преко решетке за подно грејање, после чега је штене скочило на кауч. У том тренутку старији пас искусно напушта просторију, а Кахуна гледа пламен који постаје све већи.

Пси су на време евакуисани из куће, јер су ватрогасци брзо стигли на место несреће и угасили пожар. Екипа за хитне интервенције одмах је издала упозорење свим власницима кућних љубимаца о могућим опасностима.

- АФП препоручује власницима кућа да инсталирају противпожарне аларме. Све запаљиве предмете оставите на дистанци од најмање три метра у односу на извор топлоте који мора бити угашен. То се нарочито односи на власнике кућних љубимаца. Преносни грејачи не би требало да раде без надзора. Такође, свака кућа мора имати излаз за случај пожара. Старији пас је показао како би то требало да изгледа. Очекујемо да ће нам се Кахуна придружити на обуци за псе и часовима противпожарне заштите намењеним млађим особама - пише у обраћању.

Пожар је настао јер је власник куће заборавио да искључи подно грејање. Одећа је пала преко грејача, а потом се запалила, пише Унилад.

Америчка ватрогасна служба на сваке 24 секунде гаси један пожар. Пожар у зградама се појављује једном у 63 секунде, а куће горе на сваких 88 секунди.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рамо

07.02.2020 23:41

То су ти невидјене будале горе од зивотиња несто глуме стока

ОДГОВОРИТЕ