Србија поражена од САД: Тек слиједи борба за ОИ!

Кошаркашице Србије поражене су од селекције Сједињених Америчких Држава са 88:69 у првом колу квалфикационог турнира за Олимпијске игре у Токију.

Кошарка 06.02.2020 | 21:57
Србија поражена од САД: Тек слиједи борба за ОИ!

Поред изабраница Марине Маљковић и светских шампионки, у овој групи су још Нигерија и Мозамбик, који су свој дуел већ одиграле и он је припао Нигеријкама резултатом 95:51.

Са овог турнира, поред Американки, које се такмиче ван конкуренције, пошто су се пласирале, визу за Токио обезебедиће још два национална тима, што значи да ће нашој репрезентацији бити потребна једна победа у наредне две утакмице.

Без обзира што је утакмица имала ревијални карактер, Американке су одиграле крајње озбиљно.

Актуелне светске и олимпијске шампионке нису успеле резултатски да се одлепе у прве две четвртине, али зато јесу у трећој, коју су добиле са чак 28:13, што је и преломило ову утакмицу.

Наше кошаркашице успеле су да узврате у последњем кварталу и направе серију од 13:0, која није била довољна да се у потпуности врате у меч.

Најефикасније у селекцији Србије биле су Јована Брукс и Ана Дабовић са по 13 поена, Саша Чађо је убацила 12, а Тина Крајишник 11 поена.

Код Американки најбоља је била Вилсон са 16, Дигинс је додала 15, а Гринер 14 поена.

Србија наредни меч игра у суботу против Нигерије, док ће САД снаге одмерити истог дана са Мозамбиком.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар